ATEINA RUDENYS
2012 m. lapkričio 15 d.

Ateina rudenys per pievų žiedus,
Per žalio miško lapelius,
Taip šalta rytmetį, paukštelis nebegieda
Ir nebežydi žiedas, pilnas ir gražus.
V.Mačernis.

Per laukus,pievas ir kalvas atkeliavo ruduo. Ruduo mums atneša pilnas kraiteles vaisių,pilnus aruodus daržovių,o lentynose rikiuojasi išradingų ir darbščių šeimininkių pagamintos rudens gėrybės.

Dapkiškių kultūros namuose vyko šventė ‚‚Ateina rudenys per pievų žiedus‘‘. O kokia šventė be Rudenėlio. Šį kartą Rudenėlis pasirodė ne vienas - ji atlydėjo Šalna. Ji atsinešė pilną pintinę obuolių. Tai ne šeip obuoliai-juose reikėjo surasti paslėptas mįsles, kurias šventės dalyviai turėjo įminti. Buvo žaidžiami žaidimai rudens tema.

Šventės pabaigoje buvo įteiktos kuklios dovanėlės gražiausios rudens puokštės autorui,skaniausio patiekalo iš rudens gėrybių autoriui,buvo renkama dižiausia daržovė.
Už dovanėles dėkojame kultūrinių renginių organizatorei B. Giliuvienei. Dėkojame renginio vedėjoms Jurgitai ir Aldonai. Už obuolius dėkojame seniūnaičiui A. Stasiului. Dėkojame K. G Mejerytėms už didžiausią moliūgą. Jo viduje buvo staigmena. Vaikai rado daug visokių gėrybių.
Atsisveikindamas Rudenėlis atnešė Šalnai dovanų - margaspalvį klevo lapą. Jis tikėjosi, kad šis lapas sušildys sužvarbusią jos širdį. Tik prisilietusi prie klevo lapo Šalna jį nubarstė sidabru.Suprato Rudenėlis, kad jam jau laikas iškeliauti.
Sustokime bet minutei,pakelkime akis į dangų ir stebėkime kaip krenta auksiaspalviai klevo lapai ir tyliai tyliai,leidžiasi ant žemės.

 

Galerija