RUDENS SUKTINIS MAŽONUOSE
2012 m. lapkričio 19 d.

Ruduo – pats geriausias laikas pasigrožėti tuo, ką dovanojo gamta ir ką gali sukurti darbštaus, išradingo, kūrybingo žmogaus rankos. Tad, nors ir vėsų, tačiau gražų rudens vakarą į šventiškai išpuoštus Mažonų kultūros namus rinkosi bendruomenės žmonės, žemdirbiai, ūkininkai, kad galėtų kartu pasidžiaugti savo ir kaimyno sunkaus, bet gražaus ir prasmingo darbo vaisiais , drauge užtraukti dainą, pašėlti šokio sūkuryje.

Šventė prasidėjo pagrindinio žemdirbių darbo vaisiaus - duonos pagerbimu. Tautiniais rūbais pasipuošusios merginos visus šventės dalyvius vaišino mažais duonos kepalėliais- pasiturėjimo ir sėkmės simboliais.
Mes, mažoniškiai džiaugiamės ir didžiuojamės gyvendami gražiame, tvarkingame kaime, nes turbūt, tokia jau žmogaus prigimtis - gyventi ne tik geriau, bet ir gražiau. Ta proga bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė įteikė padėkas ir dovanėles gražiausių sodybų savininkams. Nors išrinkti geriausius buvo be galo sunku, tačiau, atsižvelgiant į atitinkamus kriterijus ir niuansus, padėkos ir dovanėlės buvo įteiktos Daliai ir Alfonsui Grabauskams, Petronelei Česnavičienei, Irenai ir Albinui Vaitiekams, Aldonai ir Steponui Andriuliams, Mortai Norkienei, Danutei ir Sigitui Bendoriams, Virginijai ir Arūnui Kvederiams, Onutei ir Broniui Rudžiams.
,,Saulė – visų motina, tačiau labiausiai ji myli ir glaudžia tuos, kurie dirba žemę, ankstų rytą pirmieji su ja pasisveikina, o vakare paskutinieji nulenkia galvą, palinki saulelei motinėlei pailsėti tam, kad ankstų rytmetį ji vėl žadintų žmogų kilniam darbui“. Šiais gražiais žodžiais buvo kreiptasi į Mažonų krašto žemdirbius, ūkininkus, kurie geriausiai žino, koks ilgas ir sunkus yra duonelės kelias iki mūsų stalo. Už sunkų , tačiau reikalingą darbą, meilę ir pagarbą žemei padėkos ir dovanėlės buvo įteiktos ūkininkams Stanislavai ir Broniui Baužams, Birutei ir Jonui Kynams, Irenai ir Jonui Rudžiams, Danutei ir Rimui Sarapinams, Pužauskų šeimynai, daržininkui Pranui Kiniuliui.
Šventės dalyvius, linkėdamas išminties, kantrybės, savitarpio supratimo, gero derliaus, stiprios sveikatos, pasveikino Mažonų seniūnas Jonas Samoška, mintimis apie grožį, gėrį dalijosi garsi menininkė, grožio puoselėtoja mažoniškė Juzefa Bružienė.
Visą vakarą pakilią nuotaiką palaikė nenuilstantis Mažonų kultūros namų mišrus vokalinis duetas - Klema Fetingienė ir Kęstutis Eglynas (vadovė Birutė Kaminskienė ).
Po visų sveikinimų, pasisakymų susirinkusiems gerą nuotaiką dovanojo Skaudvilės bendruomenės teatro spektaklis, Sigito Kancevyčiaus komedija ,,Fantastiška referentė“.
Vėliau visi buvo pakviesti pabendrauti, pavakaroti prie bendro vaišių stalo. Pavaišinti sveikuoliška koše, prisinešę naujo derliaus rudens gėrybių, dar ilgai mažoniškiai iš širdies linksminosi, kad grįžę su uždegta šypsena lūpose su nauja energija vėl galėtų kibti į kasdienius darbus.
Vakaronės metu linksma daina, šmaikščiu žodžiu nuoširdžiai visus linksmino Rasa Jakienė su dukra Ernesta.
Šventę bendromis pastangomis organizavo Mažonų kultūros namai (iš Tauragės r. savivaldybei teiktų projektų lėšų) ir kaimo bendruomenė ,,Mažonų rytas“, paremdama bendruomenės lėšomis.

Birutė Kaminskienė
Tauragės KC Mažonų filialo kultūrinių renginių organizatorė
 
Galerija