LOMIŠKIAI SUTIKO ADVENTĄ
2012 m. gruodžio 04 d.

Toks aukštas ir gilus lapkričio pabaigos dangus! Dienos striukybė! Tik nespėjo gerai prašvisti – jau vėl sėlina tamsa. Prasideda Adventas – susikaupimo, apmąstymų metas – ar dorai gyvenai, ką gero per šiuos metus nuveikei ...

Šv. Andrėjaus dienos popietę Lomių kaimo bendruomenės žmonėms buvo surengtas dvasingas vakarojimas su dainomis, rateliais, pasakojimais – senaisiais papročiais.
Šių metų Advento sutiktuvės buvo kiek kitokios nei kitais metais. Mat vakaronę vedė svečiai – Tauragės kultūros centro etnografinio ansamblio „Jūrupė“ dalyviai su vadove Liana Kiltinavičiene. Beje, šio ansamblio veikloje dalyvauja ir Lomių kultūros namų darbuotojos Ramunė Petravičiūtė – Kinderienė bei Nijolė Norvaišienė.
Tautiniais rūbais vilkinčios ansamblio dalyvės į vakaro programą įtraukė ir lomiškius. Daina sekė dainą, žaidimas žaidimą, mįslė – mįslę. Aktyviausieji ir greičiausiai įminę mįsles ir dovanų gavo!
Bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė dėkojo viešnioms už puikų šventinį vakarą, o lomiškiams priminė, kad adventas – pasirengimas didžiosioms metų šventėms. Jas būtina sutikti švaria sąžine ir gerų darbų kraitele. Todėl būtina išdrįsti atsiprašyti galbūt įžeistą kaimyną, grąžinti uždelstą skolą... Tai seni lietiški papročiai, kurių labai laikėsi mūsų protėviai.
Advento vakaronėje neapsieita ir be adventinio stalo. Svečiai ir vietiniai skanavo rasalynę su karštomis bulvėmis, įvairius grybų patiekalus, mišraines iš Lomių daržuose išaugintų daržovių, pyragus. Šeimininkės net savo adventinių patiekalų receptais dalijosi.
Vakaronėje pabuvoti laiko surado ir Mažonų seniūnas Jonas Samoška.

Laima Dirginčienė, Lomių kaimo bibliotekininkė
Nuotraukos Lolitos Užkurienės

Galerija