„SPORTAS – ŠOKIS – SVEIKATA“
2012 m. gruodžio 04 d.

    

Praeitą savaitę Žygaičių gimnazija gyveno kiek kitokiu ritmu – muzikos ir šokio ritmu. Tradicija virtusi šventė „Sportas – šokis – sveikata“ šiemet vyko jau ketvirtą kartą. Šįkart Žygaičių gimnazija teikė paraišką vietos projektui „Žygaičių krašto tradicijų puoselėjimas Žygaičių gimnazijoje“ ir gavo finansavimą iš Vietos plėtros strategijos.

Kasmet šventė sulaukia vis didesnio ne tik vietinių, bet svečių dėmesio. Į tradicinę šventę atvyko Skaudvilės ir Žemaičių Naumiesčio gimnazijos, Šilutės šokių grupė „Žvaigždūnė“, Tauragės sporto mokyklos bokso skyriaus komanda bei solistė iš Tauragės Gintarė Jonikaitė – jie renginį papuošė šokiais, dainomis bei bokso pamokomis! Renginyje dalyvavo ir dėl pagrindinio prizo, Direktorės taurei laimėti, varžėsi 5 – 3G klasės, kurios turėjo paruošti du šokių pasirodymus – vieną tautinį, kitą – laisva tema. Tautinius šokius atlikti padėjo gimnazijos muzikos mokytojas Virginijus Butkus su mokiniais, kurie susibūrę visų nuotaiką džiugino gyva liaudiška muzika. O varžovai rungėsi kiek įmanydami – muzikos pasirinkimu, įdomiausiomis šokių kompozicijomis, režisūriniais sprendimais, o šokių mokytoja Vaida Jurgilevičienė įtampą mažino masiniais šokiais, kuriuose šokti turėjo visi iki vieno.
Atmosferą kaitino kompetentingos ir griežtos komisijos rezultatų suvedimas, kuomet paaiškėjo konkurso nugalėtojai. Jais tapo ir pagrindinį prizą, Direktorės taurei laimėti bei kvietimą apsilankyti Taurų nuotykių parke, laimėjo 1G klasė.
Direktorė nuoširdžiai padėkojo atvykusiems svečiams, šventės dalyviams, komisijai, mokytojams, muzikantams, renginio vedėjams – visiems, kas prisidėjo, kad muzikos ir šokio galia sujungtų tiek daug plakančių širdžių. Na, o didžiausią  AČIŪ sakome šokių mokytojai Vaidai Jurgilevičienei bei pavaduotojai Gitanai Tamavičienei, kurios dėka šventė tapo labiausiai laukiama. 

Lietuvių kalbos mokytoja Giedrė Nausėdaitė
Nuotrauka: Ketvirtą kartą įrodėme, kad šokis –  ir sportas, ir sveikata. Autorė Gitana Tamavičienė

 

 

Galerija