ADAKAVO SENIŪNAITIJOS ŽMONĖS IŠSIRINKO SENIŪNAITĮ
2010 m. kovo 24 d.

2010 m. kovo 16 d. Adakavo ir aplinkinių kaimų žmonės buvo pakviesti į seniūnaičio rinkimus. Kandidatai  buvo gerai visiems žinomi žmonės: Ignacas Laugalis ir Asta Šlepavičienė. Balsuoti atėjo 187 seniūnaitijos gyventojai. Galime pasidžiaugti, kad abu kandidatai surinko daug balsų: už Ignacą Laugalį balsavo 85, už Astą Šlepavičienę – 101 gyventojas. Vienas biuletenis buvo rastas negaliojantis.

Astą Šlepavičienę, kaip labai veiklų ir aktyvų žmogų, kandidate iškėlė Adakavo bendruomenė.

Asta Šlepavičienė gimusi 1977 m. gruodžio 24 d. Adakavo k. Skaudvilės sen. Tauragės r. Išsilavinimas aukštasis universitetinis. Yra baigusi Klaipėdos universiteto Menų fakultetą, įgijusi choro dirigento ir muzikos mokytojo specialybę; ji taip pat baigė Šiaulų tęstinių studijų universitetą, įgijo istorijos mokytojo specialybę. Dirba Adakavo pagrindinėje mokykloje istorijos ir muzikos mokytoja, Adakavo pensionate meno vadove ir Adakavo parapijos šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vargonininke. Jos išsilavinimas, kvalifikacija ir nuolatinis bendravimas su žmonėmis, manome,  leis gerai atlikti seniūnaičio pareigas: plėtoti ir organizuoti kultūrinį ir sportinį gyvenimą, skatinti prižiūrėti teritoriją (kelius, gatves, aikštes, kapines ir t.t.).

Astą mokyklos ir pensionato darbuotojai pažįsta kaip geranorišką, kominikabilią, tolerantišką, ryžtingą ir savimi pasitikinčią moterį. Ji vienodai myli ir gerbia visus žmones. Sugeba greitai orientuotis netikėtose situacijose. Visada dirba su šypsena, jai patinka bendrauti ir bendradarbiauti.

Asta Šlepavičienė aktyviai dalyvauja visuose organizuojamuose renginiuose, šventėse, talkose. Jos ir klebono Albino Arnašiaus iniciatyva 2009 metų vasarą buvo išdažyta  Adakavo parapijos šv. Jono Krikštytojo bažnyčia. Astos dėka bažnyčioje atgaivintas choras, kurį lanko nemažai Adakavo seniūnaitijos gyventojų. Ji sugbėjo į chorą pritraukti jaunimo. Š.m. gegužės mėnesį bus restauruojami bažnyčios vargonai. Restauratorių grupę iš Vokietijos surado ir pakvietė Asta Šlepavičienė. Vargonų restauravimas kainuotų apie 30 000 litų, bet jie bus restauruoti nemokamai. Reikės restauratorius tik pamaitinti ir apgyvendinti.

Asta visada noriai talkina Adakavo kultūrinių renginių organizatoriui Petrui Bartkėnui. Kartu su Adakavo saviveiklininkais aktyviai dalyvauja Adakave, Skaudvilės seniūnijoje ir Tauragėje organizuojamuose renginiuose.

Asta Šlepavičienė kartu su pensionato soc. darbuotojomis nuoširdžiai dirba su neįgaliaisiais, skatina jų integraciją į bendruomenę. Adakavo pensionato gyventojai 2008 ir 2009 metais Lenkijoje vykusiuose neįgaliųjų festivaliuose laimėjo prizines vietas.

Sveikiname  Astą Šlepavičienę ir tikimės, kad ji pateisins už ją balsavusių žmonių pasitikėjimą.

Parengė: Zita Jarašūnienė

Galerija