ŠAKVIEČIO BENDRUOMENĖ JAU TURI SAVO NAMUS
2012 m. gruodžio 04 d.

2012 lapkričio 30 d. prie naujų Šakviečio apylinkės bendruomenės centro namų nešini dovanomis būriavosi daugybė svečių. Jie buvo pakviesti į bendruomenės namų įkurtuves. Ta proga atvyko kunigas A. Kiršys, Mažonų seniūnas J. Samoška, mero patarėja R. Dumbliauskaitė, taip pat  Lomių, Mažonų, Vaitimėnų bendruomenių atstovai, buvęs Šakviečio mokyklos direktorius V. Stonys, čia gimę ir užaugę Z. ir P. Mejarai , seniūnaitis S. Pudževelis ir visa kaimo bendruomenė.

Perkirpus simbolinę juostelę ir kunigui A. Kiršiui pašventinus pastatą, sukalbėjus maldelę svečiai palinkėjo visai bendruomenei  dirbti vieningai .
Visus susirinkusiuosius pasitiko jaukūs ir šilti bendruomenės namai. Naujutėlaitės kėdės akimirksniu buvo užimtos, vėluojantiems teko pastovėti.
Įkurtuvių proga netrūko linkėjimų, dovanų, dainų ir muzikos. Mums dainavo Mažonų saviveiklininkai vadovaujami B. Kaminskienės. Šakviečio mokyklos mokinukai dalyvavo su programėle, kurią paruošė mokytojos R. Kumpikevičienė ir V. Vasiliauskienė, bendruomenę linksmino A. Šileris.
Svarbus akcentas buvo priesaikos priėmimas: sustoję, dešinę ranką priglaudę prie širdies įkurtuvių šventės dalyviai prisiekė aktyviai dalyvauti renginiuose, paremti finansiškai, darbais, priemonėmis ar bent morališkai, nelaužyti baldų, nespardyti sienų, negerti alkoholinių gėrimų nebent ypatingomis progomis šampano taurę leistų išlenkti bendruomenės pirmininkas.
Pirmininkas dėkojo taip gausiai visiems susirinkusiems, džiaugėsi kartu su bendruomenės nariais, kad turime savo namus, nors dar trūksta kai kurių baldų ir žaliuzių. Kvietė aktyviai dalyvauti įvairiose renginiuose, susiėjimuose, pagal paskirtį naudotis turimomis  patalpomis. Ir palinkėjo visiems gero vakaro.
Dar kartą norime padėkoti mūsų rėmėjams ir pagalbininkams: A. A Nausėdoms, B. L Puodžiuveliams, I. Šerpytytei ir H. J. Gibolout, K .A. Jakams, M. J. Gofmanams, A. Midvikienei, šeimininkėms V. Jakienei ir J. Gofmanienei.

Galerija