ADVENTINIS VAKARAS
2012 m. gruodžio 19 d.

Adventas – ypatingo dvasinio susikaupimo ir rimties metas. Palydėdami nueinančius metus, stengiamės suskaičiuoti savo gerus darbus, padėkoti šalia esantiems. Tai progai gruodžio 14 d. Mažonų bendruomenės „Mažonų rytas“ patalpose įvyko adventinis padėkos vakaras VVG nariams, kaimo bendruomenių lyderiams, partneriams, rėmėjams ir VVG draugams. Vakarą organizavo Tauragės rajono vietos veiklos grupės valdyba.

Susirinkusius šiltai pasveikino Tauragės rajono VVG pirmininkė N. Tirevičienė. Šiame beprotiškame bėgime belaukiant didžiųjų švenčių, ji kvietė stabtelti akimirką, apžvelgti nuveiktus darbus, būti atidesniems savo aplinkiniams, pasidalinti užuojauta, geru žodžiu, apgaubti savo artimą meile, nepraeiti pro tuos, kurie yra vieniši, puošti savo sielą meile ir gerais darbais.

Po sveikinimo ponia Nijolė pristatė ypatingus vakaro svečius - klasikinės muzikos atlikėjus, virtuozus: klavišininką, M. K. Čiurlionio meno mokyklos bei Lietuvos muzikos akademijos absolventą Andrių Vasiliauską ir perkusininką, kompozitorių M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoją, tarptautinių mušamųjų konkursų žiuri narį - Saulių Auglį – Stanevičių. Atlikėjas paslaptingais, švelniais ir daug kam negirdėtais marimbos garsais sužavėjo vakaro klausytojus, papasakojo apie atliekamų kūrinių ištakas bei kompozitorius.

Po koncerto N. Tirevičienė padėkojo svečiams už betarpišką ir šiltą pasirodymą, įteikė jiems atminimo dovanėles. Meras P. Petrošius taip pat negailėjo gražių žodžių atlikėjams bei pasveikino susirinkusiuosius su artėjančiomis šventėmis, palinkėjo daug gražių darbų ir kantrybės. Seimo narys Darius Petrošius pasidžiaugė Tauragės rajono bendruomenių aktyvumu, visiems, susirinkusiems prie adventinio stalo, įteikė krepšį su vaisiais. Padėkos žodžius tarė ir kitų bendruomenių nariai bei atstovai, teikė padėkos dovanėles,  linkėjo vieni kitiems gerų metų.

Tolimesniam pabendravimui visi buvo pakviesti prie adventinio vaišių stalo. Visų nuotaika buvo šventinė, mezgėsi betarpiški pokalbiai, nuoširdūs pajuokavimai. Buvo jauku ir gera.

VVG valdyba dėkinga Tauragės rajono savivaldybei už finansinę paramą ir bendruomenei „Mažonų rytas“ už sukurtą aplinkos šventinį jaukumą ir adventinio stalo paruošimą.

Parengė Juozas Čepulis

 

Galerija