PADĖKOS VAKARAS LOMIUOSE BUVO SKIRTAS KAIMO DARBŠTUOLIAMS
2012 m. gruodžio 27 d.

Pasitikdami svarbiausias metų šventes, lomiškiai gausiai rinkosi į tradicinę bendruomenės eglutės įžiebimo šventę ir metų veiklos aptarimą. Tradicinę šventę šiais metais lomiškiai pavadino padėkos vakaru. Rrenginyje dalyvavo ir padėkos žodžius tarė kunigas Audrius Keršys, Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Renginį vedusi bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė padėkos žodžiais kreipėsi į savo bendruomenės narius.

Buvo prisiminti ir tylos minute pagerbti šiais metais į amžinybę išėję Lomių kaimo žmonėsVitalijus Laurinaitis, Pranas Pocius, Algis Ušinskas, Petras Liutvinas, Stasys Remeikis, Antanas Skirius, Albina Stumbraitė...

Lomiškiams besibaigiantys metai buvo dosnūs viskuo: geru derliumi, gražiais darbais, renginiais. Buvo prisimintos bendros kaimo tvarkymo talkos, renginiai, žmonių poreikis džiaugsmo ir liūdesio valandą būti kartu.
Vienas svarbiausių šių metų lomiškių darbas, pareikalavęs daug lėšų ir triūso - parapijos namų rekonstrukcija. Seniai žmonės reiškė pageidavimą rekonstruoti parapijos namus, išplečiant šarvojimo patalpas. Šis didelis darbas buvo atliktas prieš pat Kalėdas.
Be europinių projektų pagalbos sutvarkyti senieji parapijos namai tiesiog šviečia iš išorės ir vidaus.
 Bendruomenės aktyvas dėkoja lomiškiams, prisidėjusiems pagal išgales savo lėšomis, dėkoja parėmusiai Tauragės rajono savivaldybei, o ypač dėkoja kraštiečiui Valdui Mikalauskui, kurio ženkli materialinė parama labai pravertė atliekant remonto darbus.
Padėkos vakare bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė išreiškė nuoširdžią padėką kaimo darbštuoliams, kurie dirbo žinodami, kad už atliktą darbą materialaus atlygio negaus. Pirmininkė dėkojo kaimo moterims, kurios virė darbininkams pietus ir nešė juos į darbo vietą.Bendras darbas lomiškius suartino, nes visi stengėsi prisidėti prie bendro tikslo įgyvendinimo.
Padėkos vakarą paįvairino kadrai iš rekonstrukcijos darbų. Užfiksuoti veiklos kadrai įeis į kaimo istoriją.
Rekonstrukcijos darbą prižiūrėjęs bendruomenės aktyvo narys Juozas Šveikauskas džiaugėsi dirbusiųjų iniciatyva, nuoširdumu, suinteresuotumu gerai atlikti darbą. Jis dėkojo ir seniūnui, nelikusiam nuošalyje, padėjusiam lomiškiams įgyvendinti užsibrėžtą tikslą.
Bendruomenės padėkomis, dovanėlėmis bei kaimo kapelos maršu buvo apdovanotas vyriausiasis darbų meistras Juozas Užkuras, jo pagalbininkai Stasys Žitkevičius, tremtinys Aloyzas Kazlauskas, Algis Valančius. Lomiškiams Juozui Šveikauskui, Giedriui Valuntai, seniūnaičiui Algimantui Ramanauskui, Vaidotui Valinčiui, Kęstučiui Ambrozai pirmininkė dėkojo už didelę pagalbą organizuojant darbą, vežant statybines medžiagas, tvarkant elektros instaliacijos darbus, telkiant darbininkus ir kt.
Už gražų susitelkimą atliekant viso kaimo reikmėms reikalingą darbą dėkojo Lomių parapijos kunigas Audrius Keršys bei seniūnas Jonas Samoška. Jis įteikė seniūnijos padėkas aktyviausiems darbuotojams.
Vyriausiajam statybos darbų meistrui Juozui Užkurui buvo suteikta garbė įžiebti bendruomenės eglutę.
Padėkos vakarui ruošėsi ir sumaniosios kaimo šeimininkės. Renginio dalyvius jos vaišino tik Lomiuose verdamu cimicu, šilkine žemaitiška koše, karštomis bulvėmis ir kastiniu, pyragais, arbata.
Padėkomis ir dovanėlėmis buvo pagerbtos ir aktyviausios kaimo moterys Elena Liutvinienė, Kristina Armonienė, Rita Gumuliauskienė, Nijolė Norvaišienė, Irena Valutienė.
 

Informaciją parengė bibliotekininkė Laima Dirginčienė. Nuotraukos Lolitos Užkurienės

Galerija