BENDRUOMENĖS RŪPESČIU LOMIUOSE DURIS ATVĖRĖ NAUJOS PATALPOS
2013 m. sausio 08 d.

Trijų Karalių šventė Lomių kaimo bendruomenės žmonėms sutapo su kita gražia švente – senųjų parapijos namų rekonstrukcijos darbų pabaigtuvėmis.

Lapkričio 7 dieną bendruomenės vyrai Juozas Užkuras, Stasys Žitkevičius ir Aloyzas Kazlauskas pradėjo senosios klebonijos pertvarkymo darbus. Nors ir seniau čia buvo įrengta kuklutė šarvojimo patalpa, tačiau ji nebetenkino lomiškių poreikių. Patys kaimo gyventojai visuotiniame susirinkime nutarė prisidėti lėšomis. Padėjo ir rajono savivaldybė. Išgirdo mūsų planus ir kraštietis Valdas Mikalauskas, gyvenantis ir dirbantis Liuksemburge. Jo ženkli auka kaimo bendruomenės reikmėms labai padėjo remontuojant patalpas, perkant statybines medžiagas bei įsigyjant baldus.
Kaimo bendruomenę šis darbas labai suartino. Net du mėnesius moterys virė pietus ir nešė į darbo vietą, kad darbininkams nereiktų gaišti brangaus laiko.
Seniūnaitis Algimantas Ramanauskas rūpinosi, kad netrūktų pagalbinių darbininkų, palaikė ryšius su seniūnija, kad būtų į Lomius siunčiami darbui žmonės iš darbo biržos.
Darbų eigą stebėjo ir vadovavo visuotiniame susirinkime išrinktas bendruomenės aktyvo narys Juozas Šveikauskas. Elektros pertvarkymo darbus atliko  mūsų darbšusis  Giedrius Valunta. Šis žmogus atidavė daug savo laiko bendrų tikslų įgyvendinimui. Kartu su Vaidotu Valinčium vežė statybines medžiagas į darbo vietą, aptraukė baldus nauju gobelenu.
Visi sutartinai dirbo be jokio atlygio.
2013 metų sausio 7 dieną po rekonstrukcijos šarvojimo patalpas pašventino kunigas Audrius Keršys. Šventinimo ceremonijoje dalyvavo visi čia dirbusieji, atėjo daug lomiškių, dalyvavo seniūnas Jonas Samoška. Visi džiaugėsi atliktu darbu, dėkojo dirbusiems.
Po šv. Mišių bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė padėkojo parapijos, bendruomenės žmonėms užž nuoširdumą, darbštumą, susiklausymą ir didelį norą turėti šiuolaikiškas patalpas.
Šis pavyzdys rodo, kad galima daug gero nuveikti ir savo jėgomis bei lėšomis nelaukiant paramos iš europinių fondų susitelkiant ir išvien dirbant.

Elena Bazinienė
Nuotraukos Lolitos Užkurienės
 
Galerija