GYDOMOSIOS MANKŠTOS MOKYMAI KĘSČIUOSE
2013 m. sausio 10 d.

Gruodžio mėnesį Kęsčių bendruomenė „Elbenta“ baigė įgyvendinti sveikatinimo programą „Gydymas judesiu“ – gydomosios mankštos mokymai. Programa, kurią finansavo Tauragės rajono savivaldybė, buvo siekiama gyventojus sudominti fizinio aktyvumo nauda ir būtinybe, suteikti profesionalių patarimų iržinių.

Vykdant gan aktyvią bendruomeninę veiklą: organizuojant talkas, šventes, dalyvaujant saviveikloje, atstovaujant savo bendruomenę rajone ir už jo ribų dažnai susiduriama su sveikatos problemomis. Tai širdies ir kraujagyslių veiklos sutrikimai, diabetas, sąnarių skausmai, osteochondrozė ir kiti stuburo negalavimai. Kartais, sunegalavus bent vienam asmeniui, „išsiderina“ visa kolektyvinė veikla.
Spalio mėn. kaimo bibliotekoje buvo parengta spaudinių paroda „Sveikata ir fizinis aktyvumas“. Lankytojai susipažino su naujausiomis knygomis ir periodiniais spaudiniais, nušviečiančiais negalavimų atsiradimo priežastis, sveikos gyvensenos aktualijas, fizinio aktyvumo naudą stiprinant žmogaus organizmą. 2013 metų pirmam pusmečiui užprenumeruotas žurnalas „Medicina ir dar kai kas visiems“.
Gruodžio mėnesį bendruomenės namuose vyko penkių dienų gydomosios mankštos mokymai, kuriuos vedė kineziterapijos specialistė Rima Juozupaitienė. Net 42 projekto dalyviai turėjo puikią galimybę savo gyvenamojoje vietovėje pasinaudoti specialisto mokymais, rekomendacijomis, patarimais kaip padidinti fizinį aktyvumą kasdieninėje veikloje. Šiltas ir malonus abipusis bendravimas, individualūs pamokymai žmonėms su negalia, patirti teigiami pokyčiai  paliko neišdildomą įspūdį ir kuo geriausius atsiliepimus.
Praktinių užsiėmimų metu įgytos žinios leis žmonėms taisyklingai mankštintis, sudarys poreikį kasdienei mankštai. O projekto lėšomis įsigytas inventorius (hanteliai, gumos, lazdos, kamuoliai, lankai) pasitarnaus reguliariems mankštų užsiėmimams bendruomenės namuose, suteiks galimybę visiems norintiems įsijungti į tęstinę programos veiklą propaguojant sveiką gyvenseną.

Aristida Eglynienė, Kęsčių kaimo filialo vyr. bibliotekininkė
 
Galerija