DVIEJŲ UNIJŲ PASITRAUKIMAS TAURAGĖS KREDITO UNIJOS VEIKLAI ĮTAKOS NETURĖS
2013 m. sausio 24 d.

Lietuvos banko ketvirtadienio sprendimas atšaukti dviejų iš 14 pavieniui veikiančių kredito unijų veiklos licencijas neturės įtakos Tauragės kredito unijos veiklai, praneša Tauragės kredito unija.

„Mūsų kredito unija sėkmingai veikia ir Lietuvos banko sprendimai niekaip nepaveikė organizacijos veiklos. Svarbu žinoti, kad kiekviena kredito unija yra atskiras juridinis vienetas, nesusijęs su kitomis kredito unijomis. Kiekviena unija veikia tik savo regione ir aptarnauti gali tik atitinkamo regiono gyventojus. Be to, mūsų kredito unija priklauso bendrai Lietuvos centrinės kredito unijos sistemai, kurioje veikia daugiau papildomų unijų veiklos priežiūros ir saugumo funkcijų“, – paaiškino valdybos pirmininkė Jurgita Austrevičienė.
 Vadovė primena, kad visi kredito unijoje laikomi indėliai yra apdrausi VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“. Draudžiamo įvykio atveju būtų kompensuojama 100 procentų indėlio (kartu su sukauptomis palūkanomis) iki 100 000 eurų sumos (345 280 litų).
Kredito unijų veikla, vardan šalies gyventojų pasitikėjimo ir aktyvaus naudojimosi unijų paslaugų, nuolat tobulinama ir stiprinama.
„Manome, kad praėjusiais metais ir šių metų pradžioje Lietuvos banko bei LCKU sprendimais priimti papildomi saugikliai ne tik pagerins kredito unijų likvidumo bei rizikos valdymo rodiklius, bet ir padidins vartotojų pasitikėjimą kredito unijų rinka, kas taip pat leis mums pasiūlyti daugiau naujų kredito unijų paslaugų“, – teigė Tauragės kredito unijos valdybos pirmininkė.
Tauragės kredito unija sėkmingai teikia visas paslaugas, tai yra ne tik indėlių priėmimas ir paskolų išdavimas, bet ir pinigų pervedimai, komunalinių mokesčių apmokėjimas, elektroninė bankininkystė, mokėjimo kortelių „Maestro“ ir „MasterCard“ išdavimas.
Kilus klausimams, maloniai kviečiame kreiptis į Tauragės kredito uniją, tel. 54266 arba į Lietuvos centrinę kredito uniją, tel. (8-37) 20 04 54