VISUOTINIS LOMIŲ K. BENDRUOMENĖS NARIŲ SUSIRINKIMAS BUVO INFORMATYVUS IR DARBINGAS
2013 m. vasario 12 d.

2013 m. vasario 7 dieną Lomiuose įvyko bendruomenės narių visuotinis susirinkimas, kuriame buvo aptarti klausimai, susiję su kaimo aktualijomis. Susirinkime dalyvavo 50 narių. Dalyvavo ir kalbėjo Mažonų seniūnijos seniūno pavaduotoja R. Misiūnienė, žemės ūkio specialistas J. Armonas, Tauragės Apskrities Vyriausiojo policijos komisariato darbuotoja Raimonda Žvynakienė, policijos tyrėjas Mindaugas Sabaliauskas.

Pradėdama susirinkimą, pirmininkė E. Bazinienė padėkojo gyventojams už gausų dalyvavimą susirinkime. „Matyt susirinko visi tie, kurie neabejingi mūsų kaimo rūpesčiams“, - sakė ji.
Prieš pat Kalėdas bendruomenės rūpesčiu buvo užbaigta parapijos namų renovacija, naujai įrengtos šarvojimo patalpos, todėl aktyvui labai rūpėjo pateikti žmonėms finansinę ataskaitą, nes be savivaldybės ir kraštiečio Valdo Mikalausko lėšų bendruomenės nariai šiam reikalui suaukojo 5350 litų. Pirmininkė detaliai išdėstė, kas buvo įsigyta už gyventojų surinktas lėšas. Ne visi pinigėliai buvo išleisti. Susirinkimo dalyviai vieningai nutarė, kad likusieji pinigai (630 Lt) bus panaudoti parapijos namų aplinkos tvarkymui ir kt. veiklai, susijusiai su šiais namais, šarvojimo patalpomis.
Bendruomenės aktyvo narys Juozas Šveikauskas pateikė ataskaitą už kitų lėšų panaudojimą. Remonto darbams Tauragės rajono savivaldybė skyrė 5000 litų, už kuriuos buvo nupirktos gipso plokštės, elektros kabeliai ir kt. statybinės medžiagos.
Kraštiečio Valdo Mikalausko, gyvenančio Liuksemburge, ženkli suma - 3000 eurų - buvo panaudoti statybinių medžiagų pirkimui, baldų įsigijimui. Pirmininkė pagarsino, kad kraštiečiui bus išsiųsta finansinė ataskaita. O jis ir pats pavasarį užsuks į gimtinę ir savo akimis pamatys mūsų atliktus darbus.
Lomių kaimo didžioji bendruomenės dalis yra gana nuoširdūs ir supratingi žmonės, neabejingi savo kaimo reikalams. Buvo pagarsinta, kad bendruomenės narė Vanda Šukevičienė grįždama iš darbo Vokietijoje parvežė parapijos namams stalo įrankių. Žmonės dovanoja indų, staltiesių, kurie reikalingi laidotuvių metu.
Pirmininkė nušvietė ir praeities, ir ateities veiklą, kvietė žmones aktyviai dalyvauti pavasario talkoje „Darom – 2013“
Seniūno pavaduotoja Rita Misiūnienė kvietė gyventojus valstybinių švenčių metu nepamiršti iškabinti trispalves. Žemės ūkio specialistas Juozas Armonas priminė gyventojams žemės deklaravimo reikalus. Policijos darbuotoja Raimonda Žvynakienė aptarė saugios kaimynystės klausimus, paliko daug lankstinukų su reikalinga informacija. Policijos tyrėjas Mindaugas Sabaliauskas kalbėjo apie Lomių kaimo bendruomenės kriminogeninę padėtį. O ji, pasirodo, nėra džiuginanti. Per metus užregistruota apie 70 nusikalstamų veikų.
Lomių bendruomenė, gyvuojanti devintuosius metus, neturi savo išskirtinio ženklo – herbo. Buvo paskelbta, kad artimiausiu metu bendruomenė skelbs konkursą herbui sukurti.
Susirinkime vyravo rimtis ir geranoriškumas. Iškilo nemažai klausimų dėl kaime valkataujančių šunų, kiaurų stogų, pasitaikančių vagysčių. Susirinkimo dalyviams buvo išdalinta policijos informacija apie saugią kaimynystę, norintys galėjo gauti skrajutes su policijos koordinatėmis ir telefonais.
Susirinkime dalyvavo ir pradėtų statybų darbų vykdytojas Algis Bajorinas. Jis papasakojo lomiškiams apie vykdomą bendruomenės namų statybą, kurios pabaiga ir įkurtuvės numatomos kartu su 2013 m. Kalėdomis. Prašė būti budriems, kad iš statybos aikštelės nebūtų grobstymų.
Visuotiniame susirinkime sąmoningai nebuvo kalbėta apie projektinę veiklą. Apie tai bus kalbama metų pabaigoje, kai projektai jau bus patvirtinti ir įgyvendinti.
Išsiaiškinę rūpimus klausimus, lomiškiai skirstėsi namo.

Informaciją parengė Lolita Užkurienė.
Nuotraukos autorės

Galerija