CENTRINĖ KUNIGIŠKIŲ GATVĖ PASIPUOŠĖ TRISPALVĖMIS
2013 m. vasario 19 d.

O Kunigiškių Kultūros namuose Kunigiškių bendruomenė susirinko poklbiui. Bendruomenės pirmininkė Birutė Kedrovienė pirmiausia visus pasveikino su Lietuvos Nepriklausomybės švente Vasario 16, priminė istorinę šios datos reikšmę.

Po to padarė ataskaitinį pranešimą už praeitus metus. Pasidžiaugė sėkmingai įvykdytu projektu ,,Viešosios poilsio zonos sutvarkymas...", dėkojo ir išvardijo prie šio darbo daugiausia prisidėjusius bendruomenės narius. Trumpai apžvelgė ateinančiais metais numatomus darbus. Pasidžiaugė tuo, kad rajono taryba apsvarsčius mūsų bendruomenės prašymą patvirtintą gyventojų parašais, nutarė skirti 15 tūkstančių litų Gaurės seniūnijai Kunigiškų užtvankos atstatymui. To klausimu kalbėjo ir Tauragės rajono tarybos narys Benediktas Antanavičius. Informavo bendruomenę apie tai kokia sunki rajono finansinė padėtis. Jei šitokia parama skiriama mūsų poilsiavietės rekonstrukcijai turime būti dėkingi tuo besirūpinantiems asmenims ir aktyviai prisidėti prie organizuojamų talkų. Į susirinkimą kviesti oficialūs svečiai neatvyko, užtat diskusijose buvo kalbama betarpiškai laisvai. Tame tarpe ir apie mūsų jaunimo netinkamą elgesį ne tik po "ąžuolais", bet ir jaunimo užimtumo centre. Centro veiklą nubalsuota laikinai sustabdyti, kol nebus tėvų prašymo ir susitarimo dėl atsakomybės už vaikų elgesį. Jaunimo centre esantys įrengimai skirti ne tik jaunimui, todėl dėl esamos padėties reikia kaltinti ir neaktyvią bendruomenę, ypač vyriškąją jos pusę. Negalima visos atsakomybės norėti iš visuomeniniais pagrindais dirbančios bendruomenės pirmininkės. Moterys renkasi bent į rankdarbių užsiėmimus. Vyras Kultūros namuose retas svečias. Žiemą šiek tiek atitrūkus nuo televizorių pažaisti biliardą, stalo tenisą, pasimankštinti, pasportuoti tiesiog būtina kiekvienam, ypač kai šie metai paskelbti sveikatingumo metais. Aktyvi fizinė sportinė veikla tai profilaktika ir gydymas širdies ir sąnarių negalavimų. Be to rungtynės su jaunimu prie biliardo ar teniso stalo įgalintų kitaip pažvelgti ir suprasti vieniems kitus.

Nepriklausomybės dieną prie visų centrinės Kunigiškių gatvės namų suplevėsavusios trispalvės teikia vilčių, kad gal būt mūsų piliečiai atsibunda visomis prasmėmis.

Jonas Dikšaitis
Galerija