VASARIO 16 – OJI – LIETUVOS GIMIMO DIENA!
2013 m. vasario 20 d.

Lomių kaimo bendruomenės kultūros namuose įvyko šventinis minėjimas. Kaip ir pridera, renginys prasidėjo Tautiška giesme.  Mokytoja Elena Bazinienė vedusi minėjimą, pateikė įdomių faktų iš Lomių krašto istorijos. Faktai susiję su 1918 metų iškovojimais (skaidrės pridedamos).

Lomių krašto istorijos faktai liudija, kad čia 1925 metais po didžiosios žemės reformos apsigyveno gana daug 1918 metų savanorių, kurie už nuopelnus Tėvynei iš dvarų gavo taip išsvajotos žemės. Lomių krašto kaimai pagausėjo naujomis sodybomis, suošė savanorių rankomis užsodinti sodai.

 Kiekvienais metais pasitikdami Vasario 16 – ąją, nešini žvakutėmis ir trispalvėmis, Lomių pagrindinės mokyklos jaunieji kraštotyrininkai pasuka į Lomių kaimo kapines, kuriose amžinam poilsiui atgulė savanoriai, gynę savo šalį nuo priešų. Jų atminimą mokiniai pagerbė ir šiais metais. Uždegė žvakeles, kapus papuošė trispalvėmis vėliavėlėmis.
 Minėjimo metu ekrane prabėgo Lomių krašto istorijos faktai, 1918 metų savanorių pavardės.
Kultūros namų jaunųjų styginių instrumentų būrelio narės, vadovaujamas meno vadovės Ramunės Kinderienės, pristatė surepetuotus numerius, dainavo.
 Bibliotekininkė Vaiva Keserauskaitė parengė pradinių klasių mokinius, kurie padeklamavo eilėraštukų apie gimtinę, Tėvynę.
Vasario 16 – osios minėjimas – bendras kultūros namų, bibliotekos, mokyklos ir kaimo bendruomenės renginys.

Informaciją parengė bendruomenės aktyvas. Nuotraukos L. Užkurienės

 

Parsisiųsti prezentaciją

Galerija