KAZIUKO MUGĖ ŽYGAIČIŲ GIMNAZIJOJE
2013 m. kovo 06 d.

    

Kiekvienais metais kovo pradžioje Žygaičių gimnaziją užklumpa šurmuliuojanti Kaziuko mugė. Tai pati „derlingiausia“ šventė, kuomet mugėje dalyvauja ne tik mokytojai, moksleiviai, bet ir tėveliai, vietos amatininkai, svečiai. Puoselėti tradicijas taip pat padėjo ir pateikta paraiška vietos projektui „Žygaičių krašto tradicijų puoselėjimas Žygaičių gimnazijoje“, buvo gautas finansavimas iš Vietos veiklos grupės pagal parengtos strategijos "Tauragės rajono vietos plėtros 2007 - 2013 m. strategiją".

Kasmet Kaziuko mugė sulaukia vis didesnio vietinių bei svečių dėmesio. Netrūko gimnazistams išmonės, ką pardavinėti – nuo skanėstų iki inkilų, o septintokai kvietė į kavinę „Pas Kazytę“. Pasigrožėti gimnazistų, liaudies meistrų pagamintais daiktais atvyko Tauragės VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė, Žygaičių seniūnijos seniūnas V. Juška, Žygaičių bendruomenės „Žygava“ pirmininkas J. Nairanauskas, gaisrininkų asociacijos prezidentas V. Liekis, Žygaičių seniūnijos socialiniai darbuotojai L. ir S. Austynai, Žygaičių filialo vyr. bibliotekininkė Z. Jakienė. Renginyje dalyvavo senųjų amatų atstovai: siuvinėtoja Z. Jakaitienė, vilnų verpėja S. Iždonienė, mezgėja A. Višinskienė, verbų rišėja R. Abromienė, bitininkė B. Šimelienė, duonos kepėja E. Žebelienė, margučių margintoja I. Pilypienė, krepšių pynėjas J. Jončas. Šiųmetinė Kaziuko mugė žmones pritraukė ne tik iš vietos apylinkių, bet ir iš Skaudvilės. Skaudvilės gimnaziją atstovavo ritminių šokių kolektyvas, kuris turėjo paruošęs programą būtent Kaziuko mugei.
Renginyje gerą nuotaiką palaikė Žygaičių kaimo kapela (vad. A. Šileris), Žygaičių gimnazijos muzikantų ir šokėjų ansamblis (vad. V. Butkus, V. Jurgilevičienė) bei renginio kaltininkai, vedėjai – Kazytė ir Kaziukas (G. Nausėdaitė, E. Eigirdas).
Direktorė nuoširdžiai padėkojo atvykusiems svečiams, šventės dalyviams, klasių auklėtojams, mokytojams, muzikantams, renginio vedėjams – visiems, kas prisidėjo, kad Žygaičių krašto tradicijos kasmet vis labiau ir labiau žydėtų. Visiems dalyviams ir svečiams buvo įteiktos padėkos, smulkios dovanėlės, bei šventės akcentas – suvenyrinė duonelė, papuošta specialiai Kaziuko mugei.

Lietuvių kalbos mokytoja Giedrė Nausėdaitė

Galerija