KOVO 11 – OSIOS ŠVENTĖ LOMIUOSE
2013 m. kovo 12 d.

Kovo 11–oji Lomiuose ir šį kartą buvo ypatinga šventė – kultūros namuose paminėta ne tik Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, bet ir pasveikinti tą dieną gimtadienius švenčiantys lomiškiai. Į savo mieliausią gamtos kampelį, gimtuosius namus grįžo ir kraštiečius aplankė įspūdingais sportiniais laimėjimais garsėjantis Virginijus Kairevičius.

Kovo 11-osios minėjimas pradėtas Tautiška giesme, kurią vieningai giedojo į renginį gausiai susirinkę lomiškiai. Juos Kovo 11-osios proga pasveikino ir kraštiečiai. Lomių bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė visiems priminė Lietuvos kelią laisvės link, kartu su visais pasidžiaugė iš šio krašto kilusiais asmenimis, garsinančiais gimtinę ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Priminta, kuo Lietuvai ypatingi 2013-ieji, kiek daug istorinių sukakčių juose telpa! Visiems linkėta likti sveikiems, laimingiems, vieningiems, raginta mokėti pasidžiaugi kitų laimėjimais, pastebėti gėrį ir grožį.
Gėlės ir nuoširdžiausi linkėjimai buvo skirti Kovo 11-ąją gimusiems: į devintą dešimtį įžengusiai kaimo audėjėlei Marijonai Kairevičienei, vienai iš pirmųjų Lomių pradžios mokyklos mokinių Idai Vidrienei, studentui Artūrui Venceliui, šeštokėliui Alvinui Krasauskiui.
Šventę papuošė nuostabūs muzikinių instrumentų garsai – skambėjo kanklės, gitaros, net žemaitiški keiksmai, primindami, kad šie metai – Tarmių metai. Susirinkusieji ir svečiai gėrėjosi jaunosiomis saviveiklininkėmis, stebėjosi jų gabumais.
Ypač maloniai nuteikė šventiniame minėjime dalyvavęs keliskart pasaulio čempiono titulą pelnęs kraštietis Virginijus Kairevičius.Tai be galo kuklus ir jautrus žmogus, sportininkas, pasišventęs savo darbui, įkvepiantis jaunimą prasmingiems užsiėmimams. Visa tai rodo pelnyta Geriausio Tauragės trenerio vardas, „Metų tauragiškio - 2013” nominacija... Kraštietis kuklinosi pasakoti apie savo asmeninius jėgos sporto pasiekimus, bet visus nustebino, galima sakyti, tobulai deklamuotomis eilėmis – per tiek metų Lomiuose išugdyto meninio skaitymo jis nepamiršo...Lomių krašto muziejui kraštietis padovanojo savo iškovotą medalį bei aukštą įvertinimą liudijantį pažymėjimą.
Kovo 11-osios minėjimas užbaigtas bendra nuotrauka prisiminimui.

Vaiva Keserauskaitė

 

Galerija