SKAMBĖJO EILĖS, POSMAI MOTERIMS
2013 m. kovo 18 d.

Atšuoliojantis pavasaris jau tirpdo paskutines sniego pusneles, išsilaisvins tuoj žemė iš sukausčiusio ją gruodo, sužaliuos medžių lapai, sužydės pirmosios pavasario gėlės. Su pavasariu ateina ir šventės, atnešdamos džiaugsmą, pabudimą, meilę, viltį, grožį ir gėlių žiedus. Juk sakoma: „Žemės grožis – gėlių žiedai, gyvenimo grožis – moterų šypsenos.“

Pagramančio regioninio parko lankytojų centre vyko popietė „O Tu esi viskas drauge: Tu esi moteris“ skirta Moters dienai kovo 8 - ąjai, kurioje dalyvavo poezijos rinkinio „Kai buvome dviese“ sudarytojas, poetas, žurnalistas iš Aukštaitijos krašto Vytautas Kaziela, Tauragės krašto literatų klubo „Žingsniai“ vadovė Vilija Užmiškienė, Indra Uginčienė. Poetas skaitė eiles, papasakojo apie sumanytosios knygos sudarymą ir kelią pas skaitytojus, apie sumažėjusį poezijos skaitymą ir sunkumus leidžiant knygas. Popietėje skambėjo Ausmos Valčackienės, Indros Uginčienės, Jurgitos Prišmantaitės, Linos Astrauskienės, Bronislovo Jagmino meilės lyrika ir posmai apie moteris ir pavasarį. Bibliotekai poetas padovanojo šiuolaikinių Lietuvos autorių meilės lyrikos knygą „Neatiduok manęs rudeniui“ ir antrąjį aukštaičių ir žemaičių kūrybos almanachą 2012 metų „Atokios stotys“. Atsidėkodami už gražius posmus, eiles ir prasmingai praleistą laiką, poetui padovanojome kraštiečio, kunigo Vladislovo Juškio poezijos knygą „Dieve, tau save aukoju“ ir po nuotraukų komplektą „Pagramančio regioninio parko vertybės“.

Popietėje dalyvavusioms moterims kovo 8 – osios proga, bendruomenės centro „Gramančia“ skirtos saldžios vaišės ir  gėlės, kurias įteikė  Mažonų seniūnas, bendruomenės narys Jonas Samoška. Už šventišką aplinką, vaišes ir gėles dėkojame Pagramančio lankytojų centro administratorei, bendruomenės sielai Ritai Krompalcienei ir bendruomenės pirmininkui Algirdui Turčinavičiui.

Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ narė Virgina Bartušienė

Galerija