SUSITIKIME - LOMIŠKIŲ PADĖKA KRAŠTIEČIUI
2013 m. balandižio 08 d.

Lomių krašte gimė ir užaugo ne vienas žymus žmogus, savo darbais garsinantis gimtinės vardą toli už jos ribų. Daug kraštiečių palaiko ryšius su tėviške, dalyvauja šventėse, įvairiomis progomis lankosi tėviškėje, susitinka su čia gyvenančiais žmonėmis, domisi jų džiaugsmais ir rūpesčiais.

Vienas tokių – Valdas Mikalauskas, gyvenantis ir dirbantis Liuksemburge. 1990 metais su pagyrimu vaikinas baigė tuometę Lomių devynmetę, vėliau Tauragės I – ąją vidurinę mokyklą. Valdas išvyko mokytis į senąjį Vilniaus universitetą, kur studijavo istoriją, vėliau teisę. Būdamas aktyvus studentas susidomėjo arabų kalba ir Kuveito valstybėje keletą metų tobulino arabų kalbos žinias. Lomiškiai susitiko su trumpam į gimtinę grįžusiu kraštiečiu. O dingstis susitikimui gana svarbi. - Valdas solidžia finansine auka parėmė kaimo šarvojimo patalpų rekonstrukciją. Pabuvojęs naujai sutvarkytose patalpose, jis džiaugėsi atliktu darbu ir nuoširdžiai dėkojo bendruomenei už iniciatyvą gražinant ir tenkinant kaimo žmonių poreikius.
Kraštietis dalijosi įspūdžiais apie Liuksemburgą, kuriame jau 10 metų gyvena su šeima, dirba Žmogaus Teisių Bendrijos teisme, moka gana daug Europos kalbų. Ekrane prabėgo Liuksemburgo gamtos bei senų pilių vaizdai, šeimos narių nuotraukos. Valdas užsiminė, kad gyvendamas svečioje šalyje, niekada nepamiršo savo šaknų, o pasijuto dar labiau mylintis savo gimtąjį kraštą, čia gyvenančius žmones, gimtąją tarmę. Renginyje jis šiltai bendravo su gimtinės žmonėmis, atsakė į juos dominančius klausimus.
Už nuoširdžią paramą gimtinės bendruomenei Valdui Mikalauskui buvo įteikta Tauragės rajono mero padėka. Renginyje dalyvavęs Mažonų seniūnas Jonas Samoška džiaugėsi šiltais bendruomenės narių ir kraštiečių santykiais, išreiškė viltį, kad gražiu bendravimo pavyzdžiu galbūt paseks ir daugiau kraštiečių, išsibarsčiusių po platųjį pasaulį. Seniūnas pagarsino, kad iš Mažonų seniūnijos daugiausia lomiškių išvyko į kitas šalis ieškoti savo laimės.
Už gražų bendravimą ir paramą kraštiečiui dėkojo kaimo bendruomenės nariai. Šiltų padėkos žodžių tą dieną buvo pasakyta ir Valdo mamytei, kuri kartu su sūnumi dalyvavo renginyje.
Baigiantis renginiui, susitikimo dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Lolita Užkurienė

Galerija