KURIANTI MOTERIS
2013 m. balandižio 10 d.

Kunigiškių kultūros namų Darbščių rankų būrelio moterys dalyvavo „Tauragės žinių“ laikraščio skelbtame nuotraukų konkurse „Kurianti moteris“. Kadangi daugelis kaimelio žmonių ir pačių konkurso dalyvių nors ir turi internetą, nesinaudoja kompiuterine „Facebook“ programa, todėl norisi dar kartą jau bendruomenės svetainėje pažvelgti į didelio atidumo ir kantrybės reikalaujančius darbelius.

Matyt ne be reikalo 2012 metais Kunigiškių kultūros namų kiemelyje vykusioje amatų dienoje, šventės vedėjas Pranas Dirginčius atkreipė šventės dalyvių dėmesį į Lenos Žageliėnės mezginių kolekciją (žr. nuotrauką). Pagal „Tauragės žinių“ laikraščio skaitytojų „Like“ balsų skaičių iš 62 konkurso darbų Lenos mezginių nuotrauka užėmė trečiąją vietą. Nors tai ir nelėmė jokio prizo, bet tai šaunus ankstesnių laikų savamokslės, net kultūros namų būrelio nelankančios, kaimelio moterėlės įvertinimas su daugeliu teigiamų komentarų. Malonus netikėtumas kunigiškiečiams ir Danos Macnorienės dukros Ritos Vaidilauskienės laimėjimas. Dar visai nesenai Rita su šeima gyveno Kunigiškiuose. Jos meniški kryželiu siuvinėti paveikslai pelnytai atkreipė specialistų dėmesį. Jai paskirtas prizas ne draugų ar giminaičių balsais, o redakcijos kolektyvo sprendimu. Socialiniame tinklapyje Facebook „Tauragės žinių“ profilyje daugiausia balsų surinko Karinos Grigaitytės rankų darbo medeliai. Beje Karinos pomėgis taip pat įtakotas Kunigiškių Darbščių rankų moterų būrelio ir jų vadovės Gražinos Preikšaitienės darbų. Žinoma puiku turėti daug draugų, kuriems patinka tavo darbai. Būtent tai ir gali nulemti pergalę. Mūsų moterų labai panašūs darbeliai, tokio palaikymo neturėjo. Tačiau...

Visų Jūsų darbai nuostabūs! - Tokiais žodžiais konkurso organizatoriai dėkoja visoms konkurso dalyvėms ir sveikina su Velykų šventėmis.

Nuotraukų galerijoje: 1. Lenos Žageliėnės mezginiai. 2. Elvyros Petraitienės:Velykų belaukiant. 3-5. Romos Lekutienės: Velykų margučiai ir Gėlės. 6-7: Kristinos Norkienės: Medeliai ir Segės. 8-9. Danos Stonienės: Pavasario medeliai ir gėlės. 10-13. Ritos Vaidilauskienės: Kryželiu siuvinėti paveikslai. 14. Karinos Grigaitytės medeliai.

 

Galerija