ATVELYKIO ŠVENTĖ LOMIUOSE
2013 m. balandižio 11 d.

Pirmadienį ir suaugę, ir mažieji, nešini įvairiaspalviais margučiais, rinkosi į kultūros namus švesti Atvelykio. Čia jų laukė ne tik ypač mažuosius dominantys tradiciniai Velykų žaidimai – kiaušinių ridenimas, stipriausio margučio rinkimas ir kt., bet ir tikrų tikriausia Velykų boba, vištelė bei Velykų zuikis!

Pirmiausia susirinkusieji įdėmiai klausėsi Velykų bobutės – kultūrinių renginių organizatorės Nijolės Norvaišienės -  pasakojimo apie pačią šventę, sužinojo daug  negirdėtų dalykų ir iškart stengėsi įsiminti, mat švetės metu jų dar laukė viktorina – žinių apie Velykas patikrinimas. Stengtis buvo dėl ko – juk Velykų bobutė į Lomių kultūros namus atvyko nešina didžiausiu krepšiu dovanėlių patiems gudriausiems, stipriausių ir gražiausių margučių savininkams. Visą savaitę Lomių bibliotekoje triūsę ir žinių apie Velykas ieškoję mažieji lomiškiai viktorinoje pasirodė puikiai – atsakė net į tuos klausimus, kurie vertė gerai pasukti galvą net suaugusiuosius.

Puikią renginio atmosferą kūrė Velykų vištelė – meno vadovė Ramunė Kinderienė, vaikučiai kartu su ja dainavo, šoko, juokėsi... Šventės pabaigoje apdovanoti ne tik gražiausio, stipriausio margučio savininkai bei viktorinos laimėtojai, bet visi, kas atvyko į renginį, nepamiršę geros pavasariškos nuotaikos!

Lomių skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Nijolė Norvaišienė

 

Galerija