SVEČIUOSE MOLĖTIŠKIAI
2013 m. balandižio 16 d.

Spalio 12 d. Tauragėje lankėsi Molėtų rajono plėtros sąjūdis. Tauragės rajono vietos veiklos grupės (VVG) pirmininkė Nijolė Tirevičienė svečius pasitiko ties Skaudvile ir palydėjo iki Trepų kaimo. Čia, naujuose namuose, kuriuos bendruomenė susiremontavo iš VVG strategijos lėšų, juos sutiko bendruomenės nariai. Svečiai apžiūrėjo bendruomenės namus, biblioteką. Po to buvo pakviesti prie kaimiškomis gėrybėmis nukrauto stalo ir dalinosi patirtimi apie bendruomeninę veiklą. Bendruomenės nariai papasakojo apie įgyvendintus projektus, ateities planus, akcentavo, kad didelis pagalbininkas konsultacijai ir paskatinimams veiklai yra vietos veiklos grupė. Skaudvilės seniūno pavaduotoja Dalia Milašienė papasakojo apie seniūnijoje veikiančias organizacijas, bendradarbiavimą su kaimo bendruomenėmis ir seniūnaičiais, apie seniūnijos džiaugsmus ir rūpesčius.

Tauragėje svečius lydėjo muziejaus direktoriaus pavaduotojas Viktoras Kovšovas, kuris supažindino juos su Tauragės istorija ir lankytinomis vietomis. Molėtiškiai gėrėjosi puikiai tvarkomu miestu ir savivaldybės įgyvendintais projektais. Taip pat svečiai lankėsi prie Konvencijos paminklo, kurį atstatė „Rotary“ klubas, o automobilių stovėjimo aikštelės sutvarkymas buvo finansuotas iš VVG strategijos lėšų. V. Kovšovas papasakojo, kokią reikšmę Tauragei turi Konvencijos paminklas ir, kodėl jis stovi būtent toje vietoje.
VVG pirmininkė N. Tirevičienė svečiams aprodė kuriamą amatų centrą, papasakojo apie VVG lūkesčius, dedamus į šį centrą. Vėliau vis lankėsi Mažonų seniūnijoje, kur seniūnas Jonas Samoška savo darbuotojams pagal interesų grupes pristatė molėtiškius. 15 val. svečiai buvo sutikti bendruomenės namuose „Mažonų rytas“. Čia mini koncertą surengė kultūros darbuotojos Birutės Kaminskienės vadovaujamas ansamblis. Vėliau, prie stalų jaukioje aplinkoje vyko diskusija. VVG pirmininkė papasakojo apie įgyvendintus ir įgyvendinamus projektus, pasidžiaugė bendruomenių aktyvumu, puikia partneryste su vietos valdžia ir savivaldybės administracija, konstruktyvia diskusija, supratimu ir palaikymu įvairiais klausimais. Bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė pristatė savo bendruomenės veiklą, įgyvendintus projektus, ateities planus. Pirmininkė pabrėžė, jog gerus rezultatus jie pasiekia todėl, kad yra puiki partnerystės su kultūros sektoriumi, biblioteka, seniūnija. Visi kartu siekia bendro tikslo, kad kaime gyventi būtų geriau.
Seniūnas Jonas Samoška pristatė savo seniūniją, jos bendruomenes, seniūnaitijas. Kalbėjo apie įgyvendinamus projektus, partnerystę su vietos bendruomenėmis. Išsamiai papasakojo apie Tauragėje veikiančią vietos savivaldą, akcentavo, jog savivaldos įstatymas yra visiems vienodas, tačiau kiekviena savivaldybė jį taiko skirtingai. Tauragėje nėra centralizacijos ir seniūnai yra savo teritorijos šeimininkai, laisvai priiminėjantys sprendimus. Svečiai stebėjosi, kiek daug laisvių turi Tauragės rajono seniūnai, jiems patiko, kad nėra centralizacijos ir seniūnai yra tikri savo teritorijų šeimininkai. Pasidžiaugė VVG ir bendruomenių bendra veikla, partneryste su vietos valdžia.

VVG informacija

Galerija