PILAITĖS VELYKOS
2013 m. balandižio 06 d.

Vis šilčiau mus pasveikina saulė.
Žalią ranką jau tiesia beržai..
O namuose, susispietę būrelin,
Margučius mes ridenam linksmai.

Saulėtą savaitgalio popietę į Dapkiškių kultūros namus rinkosi saviveiklininkai, svečiai, vietos gyventojai. Čia vyko „Atvelykia šventi kuožnam, i mažim i didelim“.
Šventė prasidėjo Dapkiškių kultūros namų moterų ansamblio dainomis. Susirinkusius pasveikino bendruomenės pirmininkė I. Vėtrova. Pas mus svečiavosi Tauragės  kultūros centro vyr. metodininkė Iridija Mockienė.
Šventės vedėjos Ingrida ir Giedrė nuobodžiauti neleido nei jaunam, nei senam. Vyko margučių ridenimo varžybos tarp vaikučių ir tarp suaugusiųjų. Vikriausi buvo - Beata ir Jurgita. Visi, kurie atsinešė savo numargintus margučius, dalyvavo gražiausio margučio rinkimuose. Gražiausiu margučiu išrinktas B. Šaulienės margutis.
Galėjome pasižiūrėti Albino ir Vaido vaidybos. J. Prišmantaitė ir J.Gonšteinienė tarmiškai paskaitė keletą kūrinių.
O koks  Atvelykis be Velykų Bobutės, ir jos palydovų zuikučių? Velykė į Šventę atvyko ne tuščiomis - pilna pintine margučių ir saldumynų. Zuikučiai buvo gudručiai, uždavė daug  mįslių, o įminusius pavaišino saldumynais.
Šventės dalyviai galėjo pasiklausyti Tarailių Pagrindinės mokyklos ansmblio „Draugai MF“ (Vadovai Rakevičiai.) Užgrojus Norkaičių kapelai „Miltauja“ salėje valso ritmu sukosi poros.
Šventės pabaigoje daugiausiai aplodismentų sulaukė Tarailių mokytojų kolektyvas(vadovai Rakevičiai). Nuoširdus ačiū jiems.
Dėkojame renginio vedėjoms Ingridai ir Giedrei už gražų renginio pravedimą. Dėkojame saviveiklos kolektyvams, kurie nepagailėjo savo brangaus laiko ir mums padovanojo daug gražių akimirkų. Dėkojame rėmėjams (I. Petravičienei ir A.Gonšteinienei) už labai skanų kugelį. Dėkojame visiems, kurie prisidėjo, kad šis renginys išliktų mūsų atmintyje.

Aldona Stirbienė

 

Galerija