EUROPOS DIENA SKAUDVILĖJE
2013 m. gegužės 14 d.

Gegužės devintąją ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje švenčiamas Europos Sąjungos gimtadienis, tad ir Skaudvilėje šią dieną bendruomenės „Skaudvilės kraštas“, Europe direct Tauragės skyriaus, Skaudvilės kultūros namų, Skaudvilės gimnazijos ir Skaudvilės jaunimo klubo „Skaudvilspektras“ iniciatyva surengta Europos dienos paminėjimo šventė.

Kadangi 2013-ieji paskelbti Europos piliečių metais, jau nuo 14 val. Skaudvilės gimnazijoje vyko ES šalių ir Europos piliečių teisių pristatymas. Vėliau renginys persikėlė į miesto gatves. Jaunimo klubo „Skaudvilspektras“ nariai dalino miestelėnams skrajutes, plakatus, knygutes ir kitus informacinio pobūdžio leidinius, deklaruojančius Europos žmogaus teisių konvenciją, kvietė diskusijai „Kokios ES nori tu?“
16 val. Liaudies aikštėje įvyko kulminacinis šventės renginys. Bendruomenės „Skaudvilės kraštas“ pirmininkas, Tauragės savivaldybės tarybos narys Vidas Bičkus pasveikino visus susirinkusius Europos dienos proga, trumpai primindamas ES atsiradimo istoriją, kviesdamas atidžiau įsigilinti į ES veiklos sritis bei žmogaus teises. Vėliau koncertavo Skaudvilės jaunimo muzikos grupė „Nepriklausomi“ (vadovas Vytautas Baršys), Artūro Mauriaus vadovaujami gitaristai, grojo Vidmunda Liekytė ir Rasa Bartkuvienė.
Renginį pagyvino netikėti, bet laukiami svečiai anykštėnai – Baranausko ir A. Vienuolio – Žukausko memorialinio muziejaus bei Arklio muziejaus surengto istorinio žygio dalyviai, atvykę grynaveislių žemaitukų veislės arklių traukiamu vežimaičiu. Svečiai pasidžiaugė jiems parodytu dėmesiu, papasakojo, jog jų žygis vežimu iš Anykščių į Vainutą skirtas prisiminti A. Baranausko kelionei į pirmąją darbovietę, Lietuvos sunkiųjų arklių veislės sukūrimo 50 metų ir Arklio muziejaus 35 metų sukaktims paminėti. Po to kinkinys buvo išlydėtas nakvynei į Batakius.
Šventei pasibaigus, visi dalyviai buvo pakviesti į kavinę „Vila Skaudvila“, pavaišinti arbata ir saldumynais. Buvo diskutuojama jaunimo užimtumo, laisvalaikio klausimais bei kitomis Skaudvilės nūdienos aktualijomis.

Bendruomenė „Skaudvilės kraštas“
 
Galerija