DAROM 2013 PAGRAMANTYJE
2013 m. gegužės 14 d.

Aplinkos tvarkymo darbai Pagramantyje vyksta jau visą mėnesį, tvarkomi keliai, pakelės, šie darbai atliekami vykdant projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Tauragės rajone“. Neabejingi ir gyventojai tvarko savo sodybas, gražina aplinką. Aktyviai tvarkymosi darbuose dalyvauja Pagramančio regioninio parko darbuotojai, kasdien iš poilsiaviečių ar pakelių parveža nemažai šiukšlių.

Šiemet Darom 2013 akcija Pagramantyje vyko penktadienio popietę. Pagramančio regioninio parko vyr. ekologas Tomas Kalašinskas išvyko į Norkaičius, ten buvo tvarkoma Jūros pakrantė, talkoje dalyvavo Tauragės mokesčių inspekcijos darbuotojai.
Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ pirmininkas Algirdas Turčinavičius su talkininkais rinko šiukšles nuo Pagramančio piliakalnio, atodangos, Akmenos upės pakrantėse. Surinkta nemažai šiukšlių, daugiausia plastikiniai buteliai, polietileno maišeliai, stiklas.
Pagramančio bendruomenė ir toliau ruošiasi dalyvauti miestelio tvarkymo talkose. Norime sutvarkyti Akmenos krantinę prie stadiono, organizuosime tvarkymo talką klebonijos teritorijoje. Tik labai gaila kad nedaugelis gyventojų supranta šios švarinimo akcijos svarbą ir vangiai įsijungia į talką. Tik bendru darbu pasieksime, kad miestelis, Akmenos slėniai, miškai ir nuostabi mūsų gamtą taptų gražesnė ir švaresnė, o patys gyventume sveikesnėje aplinkoje.

Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ Narė Rita Krompalcienė

 

Galerija