ŠEIMOS ŠVENTĖ LOMIUOSE
2013 m. gegužės 21 d.

Į šeimos šventę Lomių kaimo bendruomenės kultūros namuose pakviesti rinkosi tėveliai, jų vaikai, mokytojai, kultūros darbuotojai, kaimo bendruomenės žmonės.

Šventiškai papuoštoje scenoje mokyklos mokiniai bei kaimo kultūros namų ugdytiniai sveikino susirinkusiuosius šeimos dienos proga. Įvyko nuotaikingas koncertas, kuriame dalyvavo ir patys mažiausieji, ir vyriausieji. Vaikai skambino per metus išmoktas melodijas kanklėmis, gitaromis, dainavo, šoko, vaidino, kalbėjo tarmiškai.
5 – 8 klasių mokiniai skaitė savo kūrybinius darbelius – laiškus, eilėraščius, rašinėlių ištraukas, skirtas mamytėms, tėveliams, močiutėms. Tačiau ne visi tėveliai atvyko į šventę, ne visi išgirdo savo vaikų nuoširdžius žodžius, skirtus brangiausiems žmonėms, todėl kai kuriems vaikučiams buvo liūdna ...
Kaimo bibliotekininkė Vaiva tėveliams surengė įdomią viktoriną. Šventės pabaigoje šmaikščiausiai atsakę į klausimus tėveliai Kristina ir Saulius Čiapai buvo apdovanoti prizu - vertinga knyga.
Renginio pabaigoje vedėja (šių eilučių autorė) pakvietė visus šventės dalyvius išeiti į didžiulę žydinčių pienių jūrą. Sustoję ratu, susikibę už rankučių, vaikai, tėveliai, mokytojai ir kultūros darbuotojai paleido į dangų spalvotus balionus, prie kurių buvo pritvirtitinti jų svajonės ir troškimai. Besisukiojantis šiltas ir stiprus pavasario vėjas greitai pakėlė į dangų balionus ir nunešė visų šventės dalyvių svajones ir troškimus į dangų...
Nuotaikinga šventė baigėsi, atmintyje liko malonūs įspūdžiai.

Neringa Orentienė, Lomių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Nuotrauka Lolitos Užkurienės

 

Galerija