DAROM 2010 PAGRAMANTYJE
2010 m. balandižio 20 d.

Penktadienio popietę, kas su kastuvu, kas su grėbliu rinkosi į švarinimosi  akciją „Darom 2010“. Susirinkus nemažam  būreliui talkininkų,  Mažonų seniūnas Jonas Samoška trumpai supažindino akcijos dalyvius apie atliktus švarinimo darbus. Seniūnijos darbuotojai jau buvo išvežę šiukšles iš Ringių ir Balskų poilsiaviečių, surinktos šiukšlės prie Krintamos miškelio,  iš Pakrantės gatvės paupio, Akmenos gatvės pabaigoje gyventojų „ įrengto“  šiukšlyno.

Pagramančio regioninio parko direktorius Vaidotas Šliogeris pakvietė sutvarkyti po potvynio nuniokotą Akmenos upės pakrantę prie Pagramančio atodangos.

Pasiskirstę darbus visi išskubėjome į talką.

Pagramančio girininkijos darbuotojai su būreliu talkininkų išvyko rinkti padangų ir šiukšlių iš Pagramančio miškų. Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ pirmininkas Algirdas Turčinavičius, Mažonų seniūnas Jonas Samoška, Pagramančio regioninio parko direktorius Vaidotas Šliogeris ir keletas  bendruomenės narių išvyko sodinti pušaičių prie Pagramančio tilto. Šioje apleistoje pakrantėje dabar augs pušaitės.

Dalis bendruomenės narių ir Pagramančio jaunimo išvyko tvarkyti Pagramančio stadiono, kur jiems talkino ir  vadovavo Pagramančio mokyklos direktorius Vytautas Stonys. Po potvynio stadionas virto smėlio paplūdimiu. Nukastas smėlis nuo krepšinio aikštės, takelių. Stadionui sutvarkyti reikia daugiau lėšų ir technikos, kad jį visiškai sutvarkyti ir paruošti sportavimui.

Prie Pagramančio atodangos darbavosi regioninio parko darbuotojai ir bendruomenės nariai. Čia esanti baidarininkų poilsiavietė ir visa pakrantė visiškai užversta pagaliais, šakomis, prinešta daug smėlio. Sugriebus šakas, surinkus pagalius ši pakrantė truputį įgavo vaizdą. Pagramančio regioninio parko vyr. ekologas Tomas Kalašinskas pasidžiaugė, kad stendas dar laikys ilgai, nes  atlaikė potvynį, didžiules ledo lytis.

Akcijos dalyvius aplankė Tauragės savivaldybės meras Pranas Petrošius, padėkoju už nuveiktus darbus ir pakvietė ateityje aktyviai dalyvauti talkose, gražinti  miestelį.

Pagramančio bendruomenė ir toliau ruošiasi dalyvauti miestelio tvarkymo talkose. Dar šiais metais planuojame užsodinti pušaites prie Pagramančio kapinių, J. Mažeikos gatvės įkalnes. Tik bendru darbu pasieksime, kad miestelis taptų gražesnis ir švaresnis, o patys gyventume sveikesnėje aplinkoje.

Parengė - bendruomenės centro „Gramančia“ narė Rita Krompalcienė

Galerija