GĖRYBIŲ IR AMATŲ MUGĖJE
2013 m. gegužės 31 d.

Kęsčių bendruomenės kiemelyje šeštadienio rytą šurmuliavo spalvinga mugė. Savo amatais, darbo vaisiais puikavosi ne tik vietos bendruomenės gyventojai, bet ir svečiai iš kaimyninių seniūnijų, Tauragės.

Visus sužavėjo aktyvių kaimo močiučių Aldonos M. ir Silvinos S. rankdarbiai. Dažnas liesdamas jų  siuvinėtas staltieses, servetėles, užvalkaliukus prisiminė vaikystę, kuomet siuvinėjimas buvo kiekvienos šeimininkės pomėgis.
Naminės duonos ir saldžių kepinių kvapais viliojo R.Šėferienės ir I.Laurinskienės prekystaliai. L. ir G.Balčių dirbiniai iš molio ne vieną sudomino savo formomis, raštais, paskirtimi. O jaunimas apipylė tautodailininkus klausimais apie jų dirbinių technologijas. Konkurso „Tauragės močiutė 2013“ dalyvė P.Ramanauskienė mugės dalyvius linksmino šmaikščiais savo siūtų rūbų pristatymais. Mergaitės demonstravo jos kurtas sukneles, diržus, šalius, įvairius aksesuarus. Daug ko mugėje matėme: gyvojo kampelio „eksponatus“, kurių vienas buvo net pasprukęs, tik po ilgų gaudynių pūkuotas gaidelis atsidūrė šeimininkų rankose;  mezginių raštai ir spalvos džiugino dažno akį; „Elbentos“ vaistažolės maloniu aromatu ne vienam nosį kuteno. O skrandį pamalonino rabarbarų pyrago, sausainių, kopūstienės,  naminio vyno ir kitų skanėstų ragavimas.
O kokia mugė be linksmybių? Šokiui kvietė ir visus linksmino vietos kapela ir folklorinis ansamblis „Traka“.
Džiugu kai tiek talentingų ir darbščių žmonių turėjo progą parodyti savo darbus, o mugės lankytojai jais pasigrožėti, paskanauti ir krepšį įsidėti.

Kęsčių biblioteka

 

Galerija