VAIKŲ VASAROS STOVYKLOS „VERINGA“ SEZONO ATIDARYMAS
2013 m. birželio 11 d.

Birželio 6- 8 dienomis Visbarų kaime įsikūrusioje „Veringos“ stovyklavietėje virė darbas. Tauragės rajono muzikos mokyklos stovyklautojai ir Tauragės moksleivių kūrybos centro „Pilies teatro“ grupė, kūrėsi atnaujintoje stovyklavietėje ir intensyviai ruošėsi naujojo vasaros sezono atidarymo šventei.

Įgyvendinus projektą „Tauragės rajono savivaldybės Visbarų kaimo darželio pastato remontas ir pritaikymas gyventojų veiklai“ (Nr.LEADER-11-TAURAGĖ-02-006) pagal Tauragės rajono vietos veiklos grupės strategiją „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategija“, atnaujinta stovykla džiugino ir maloniai stebino stovyklautojus atnaujintomis ir dar dažais kvepiančiomis patalpomis, pagražėjusia lauko pavėsine.
Entuziastingai nusiteikę, stovyklos naujakuriai nesėdėjo rankų sudėję ir, išklausę saugaus elgesio stovykloje instruktažą, puolė prie darbo. Kas statė palapines, kas rūpinosi batuto statybomis, kas vežė nuo stovyklavietės remonto užsilikusį žvyrą, kas rengė užduotis būsimoms sporto varžyboms, o kas ruošė stalą pirmajai stovyklautojų vakarienei – sėdinčių be darbo nebuvo.
Birželio 7 dieną nuo ankstaus ryto stovyklautojai ruošėsi stovyklavietės atidarymo šventei. Visbarų kaimo bendruomenę ir svečius iš Tauragės, į vaikų vasaros stovyklos „Veringa“ atidarymo šventę, pučiamųjų instrumentų garsais, kvietė Tauragės rajono muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras „Tauras“ ir kartu su Tauragės moksleivių kūrybos centro orkestro šokėjomis, skelbė šventės pradžią. Ši šventė surengta kito Tauragės moksleivių kūrybos centro įgyvendinamo projekto „Tauragės rajono savivaldybės Visbarų kaimo tradicinės šventės organizavimas ir vietos gyventojų laisvalaikio užimtumo kokybės gerinimas“ (Nr. LEADER-11-TAURAGĖ-02-011) lėšomis.
Renginio vedėjos „linksmosios bitutės“ dūzgė po kaimą ir kvietė gyventojus į šventę, o stovyklautojai žiūrovams rikiavo naujus, projekto lėšomis įsigytus lauko baldus, derino ir išbandė naujutėlaitę garso aparatūrą, ruošė prizus, siurprizus ir nekantriai laukė svečių.
Į šventę susirinko gausus visbariškių būrys, pradžiugino ir garbūs svečiai atvykę iš Tauragės. Skvarbus fotografų žvilgsnis gaudė kiekvieną šventės akimirką, o akimirkų buvo daug ir džiugių: Tauragės moksleivių kūrybos centro direktorė Jolanta Kazlauskienė dėkojo prie stovyklavietės „Veringa“ idėjos įgyvendinimo nuoširdžiu darbu ir parama prisidėjusiesiems, teikė atminimo dovanas. Naujojo stovyklavietės „Veringa" sezono atidarymo proga, dovanas ir padėkas taip pat teikė ir į šventę susirinkę garbūs svečiai: Tauragės rajono meras Pranas Petrošius, Žygaičių seniūnijos seniūnas Vytautas Juška, Tauragės rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė. Smagus dūzgesys džiugino visų susirinkusiųjų širdis, nuotaikos negadino net ir lietumi grūmojantis dangus.
Po oficialiosios šventės dalies, stovyklautojai ir vietos jaunimas laiką leido naujai įrengtoje tinklinio aikštelėje ir rungėsi dėl geriausios stovyklos komandos vardo. Jėgas išbandė nuotaikingose sporto rungtyse, o vakarą pasitiko prie laužo. Į naktinį dangų paleisti žibintai su pirmųjų stovyklautojų linkėjimais skelbė – vasaros sezonas „Veringoje“ – atidarytas!

Galerija