PAVASARIS IR MAMA
2010 m. gegužės 04 d.

Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme. Kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Taigi pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir motinos.

Mažonų bendruomenės žmonės pirmadienio vakarą, po viso sekmadieninio šurmulio, Motinos dienos proga sukviesti į spalvingą, nuoširdžią šventę.  Šventinio  renginio metu pasveikintos ir pagerbtos mamos, močiutės, globėjos. Koncertą vedė ir eiles mamoms bei močiutėms skyrė kultūros namų vedėja Birutė Kaminskienė.

Šiemetinis koncertas buvo išties nepaprastas – jį surengė Mažonų seniūnijos kultūros namų kolektyvai. Dainas mamoms skyrė solistė Roberta Avramenko, vos kelis mėnesius repetuojantis, bet jau spėjęs parengti gražią programą mergaičių ansamblis. Dainavo ir daugelį metų gyvuojantis moterų ansamblis. Daug aplodismentų sulaukė publikai jau žinomas, tačiau kaskart kuo nors žiūrovus nustebinantis, ne kartą rajone gerai įvertintas duetas Klema Fetingienė ir Kęstutis Eglynas. Jų atliekamos dainos visada priverčia suvirpėti klausytojų širdis. Mažonų bibliotekos vedėja Klema Fetingienė ne tik puiki dainininkė bet ir skaitovė. Šios šventės metu ji taip pat skaitė jausmingas eiles skirtas mamai. Bene daugiausia emocijų, žiūrovų ir pačių dalyvių plojimų sulaukė, bei gerą vitamino C dozę dovanojo Irenos Samoškienės ketureiliai apie žmonių socialines problemas, amžinąsias žmogaus ydas ir silpnybes.

Visiems kolektyvams vadovaujanti Birutė Kaminskienė šiai šventei parinko kūrinius, kuriuose nestigo ne tik gražiausių mamoms skirtų žodžių, bet ir pavasarį, meilę, skaidrią šventinę nuotaiką apdainuojančių posmų ir melodijų. Mažonų  kultūros centro bendradarbiavimas su Mažonų kaimo bendruomene, kuria sąlygas naujoms šventėms atsirasti ir leidžia kitaip, neįprastai sušvisti tradiciniams renginiams.

Šventėje dalyvavo, sveikino mamas ir Mažonų seniūnas Jonas Samoška. Jis taip pat pasidalino įspūdžiais iš prieš keletą dienų vykusios kelionės į Slovėniją. Jos metu lankėsi ir patirtimi pasidalijo su Slovėnijos bendruomenėmis ir seniūnijomis. Bendruomenės vardu brangiausią žmogų – mamą, skirdama joms pačius nuoširdžiausius linkėjimus, pasveikino bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė.

Šventės kulminacija – tulpės žiedas kiekvienai moteriai, mamai, močiutei, globėjai! Po koncerto ir dalyviai, ir žiūrovai skubėjo į savo namus ir į savo šeimas, o geros emocijos, nuteikusios renginyje, dar ilgai džiugino visus.

Parengė - Laima Šveikauskienė

Galerija