DACIJONŲ KAIMO BENDRUOMENĖJE ĮGYVENDINAMAS EISMO SAUGUMO PROJEKTAS
2013 m. liepos 01 d.

Ieškodama naujų veiklos sričių, šiais metais Dacijonų kaimo bendruomenė apsisprendė įgyvendinti eismo saugumo projektą ir dalyvauti Kelių direkcijos organizuojamame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2013“.

Pagrindinis projekto tikslas - kūrybiškais, suprantamais, patraukliais būdais skatinti Dacijonų, Grineidžių, Baltramiejiškių ir kitų aplinkinių kaimų gyventojus saugiai elgtis kelyje ir viešinti informaciją apie bendruomenėje vykdomą saugaus eismo veiklą.
Pirmasis švietėjiškas renginys organizuotas tradicinės bendruomenės šventės „Daci Joninės“ metu. Šventė vyko 2013 metų birželio 23 dieną. Daugiau nei 120 - čiai šventės dalyvių bendruomenės pirmininkė Andžela Jakienė pristatė projektą, pateikė informaciją apie saugų eismą ir priminė pagrindines taisykles vairuototojams, dviratininkams ir piestiesiems. Tam, kad taisykles lengviau įsiminti organizuotas klausimų ir atsakymų žaidimas. Šventės dalyviai aktyviai atsakinėjo į klausimus apie nuobaudas, teisingą elgesį kelyje, taisyklių reikalavimus. Visiems buvo išdalinta Kelių direkcijos įteiktos saugaus eismo priemonės: krepšeliai - rankinės, šviesą atspindinčios vyniojamos juostelės. Vakaro eigoje mažiesiems šventės dalyviams organizuotas konkursas „Linksmiausias švytintis jonvabalis“. Pasipuošę šviesą atspindinčiomis vyniojamomis juostelėmis vaikai varžėsi ir linksmai šoko. Laimėtojams buvo išdalinti pakabinami žaislai - peliukai su šviesą atspindinčiomis juostelėmis. Vakaro pabaigoje bendruomenės pirmininkė pakvietė visus puoselėti saugaus eismo tradicijas ir dalyvauti kituose projekto renginiuose.
Tikimės, kad dalyvavimas šiame konkurse padės užtikrinti bendruomenės narių bei visų vietos gyventojų švietimą saugaus eismo srityje ir paskatins visus dalyvaujančius bendruomenės renginiuose saugiai elgtis kelyje.

Galerija