NE TIK SVEIKA ,,SVEIKA VASARĖLĖ“, BET IR SAUGI
2013 m. liepos 03 d.

Pirmą kartą į projektą ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2013“ įsitraukė Tauragės rajono Gaurės pilietinės bendruomenės centras ,,Gaurkiemis“. Saugaus eismo projekto renginius pradėjome Gaurės pagrindinės mokyklos vaikų socializacijos (vasaros poilsio) stovykloje ,,Sveika vasarėlė“. Penkias dienas vykusios stovyklos metu mokiniai  daug keliavo mokykliniu autobusu ir pėsčiomis, todėl saugaus eismo tema jiems buvo ypač aktuali.

Stovyklos vadovai žaismingai ir įdomiai kasdien pateikdavo medžiagą apie saugų eismą, rengė įvairias mini viktorinas, o mokiniai noriai dalyvavo veikloje. Buvo aiškinama apie atšvaitų, liemenių reikšmę, prisiminti Kelių eismo taisyklių reikalavimai eismo dalyviams, demonstruota, kaip teisingai užsidėti atšvaitus.  Besisvečiuojant pas bičiulius – Jurbarko rajono Viešvilės vaikų globos namų auklėtinius – buvo surengta bendra viktorina apie eismo saugumą. Stovyklai vadovavę mokytojai  turėjo ne tik patys prisiminti Kelių eismo taisykles, bet įdomiai jas perteikti mokiniams. Visi stovykloje dalyvavusieji mokiniai buvo apdovanoti Lietuvos automobilių kelių direkcijos dovanėlėmis: liemenėmis su šviesą atspindinčiomis juostomis, atšvaitais, leidinukais saugaus eismo temomis. Vienuolika stovyklos vadovais dirbusių mokytojų nuo šiol mokymo priemones nešiosis krepšiuose su šviesą atspindinčiais elementais. Neužmirštas ir mokyklinio autobuso vairuotojas, saugiai vežęs į daugelį ekskursijų. Jam įteikta liemenė su šviesą atspindinčiomis juostomis.
Manome, kad ši vasarėlė mokiniams bus ne tik sveika, bet ir saugesnė, papildyta žinių apie saugų eismą bagažu, o šios žinios paskatins vaikus labiau rūpintis savo ir kitų saugumu keliuose.

Programos vadovė Rita Katauskienė
Bendruomenės pirmininkė Irena Laugalienė
 
 
Galerija