„TAUTIŠKA GIESMĖ“ ANT PAGRAMANČIO PILIAKALNIO
2013 m. liepos 12 d.

Liepos 6 – ąją švenčiame pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo, kunigaikščio Mindaugo vainikavimo karaliumi šventę – Valstybės dieną.

Tai diena kada prisiminame pirmąjį ir vienintelį Lietuvos karalių Mindaugą – asmenybę, pranokusią savo epochą politine strategija, mentalitetu, dvasine jėga. Šią dieną lygiai 21 val. (Lietuvos laiku) iš lūpų į lūpas, iš šalies į šalį keliauja Tautiška giesmė – unikali mūsų tautos tradicija, kuri nuo 2009 metų apjungia lietuvių bendruomenes ne tik gimtojoje šalyje, bet ir visame pasaulyje.
Pagramantyje jau tapo tradicija švęsti valstybės ir jos įkūrėjo Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Pagramančio vaizdingiausiame kampelyje ant piliakalnio devintą valandą vakare, plazdant Lietuvos ir Pagramančio miestelio vėliavoms skambėjo „Tautiška giesmė“. Šiemet susirinko gausus būrys pagramantiškių ,prisijungė ir Paulikų giminės susitikimo dalyviai. Mažonų seniūnas Jonas Samoška padėkojo visiems susirinkusiems, pakvietė kasmet rinktis ant piliakalnio, švęsti šią šventę vieningai, nuoširdžiai ir skelbti pasauliui apie savo valstybę. Dar ilgai nuo piliakalnio sklido lietuviškos dainos.


Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia „
narė Rita Krompalcienė

 
Galerija