„BIČINĖS" FIESTA
2013 m. liepos 13 d.

Ech, vasara! Ji taip laukiama atbėga margaspalvėmis pievomis, leidžia džiaugtis šiltais vakarais ir upės gaiva. Trumpai pasisvečiavus pamojuoja savo skraiste, ji palieka mus vėl laukti jos ateinant.

Seniai vietos gyventojams  brendo mintis, kaip sutvarkyti jūros krantinę, dar nuo senolių laikų vadinamą „Bičine“. Tam Pilaitės bendruomenės narė V. Matutienė parašė projektą ir per trumpą laiką jį įgyvendino. Už paskirtas lėšas buvo išrauti krūmai, išvalytos šiukšlės ir išlygintas gruntas. Seniūnaičio Albino Stasiulio iniciatyva, paplūdimys tapo dar gražesnis. Jis buvo papildytas tinklinio stovais, natūraliais suolais ir stalais, sūpynėmis ir smėliu. Už smėlį dėkojame mero pavaduotojui Silverijui Statkui ir miško ūkio urėdui Robertui Piečiai. Pilaitės bendruomenė ir svečiai rinkosi prie Jūros, kad pasidžiaugtų vasara ir naujai įrengtu paplūdimiu. Renginio vedėja Laimutė Cancingerienė skelbė šventės pradžią ir pristatė svečius. Pas mus svečiavosi mero pavaduotojas Silverijus Statkus, Pagramančio regioninio parko darbuotojai su šeimomis. Svečiai atvyko ne tuščiomis, bendruomenei dovanojo tinklinio kamuolius. Šventę paveikslavo fotografas V. Šarakvasas. Taip pat šventėje dalyvavo prieš daugely metų čia gyvenusios Nijolė ir Danutė. Aidint grupės „Draugai MF“ muzikai, šventė prasidėjo tinklinio varžybomis, kurių pertraukų metu šoko tinklinio palaikymo komandos šokėjų grupė, vadovaujama Kornelijos Matutytės. Toliau vyko galiūnų rinkimai, kurių dalyviai turėjo išridenti kuo didesnį akmenį iš upės. Mažieji šventės dalyviai su J. Prišmantaite statė pilis, po to vaišinosi ledais. O mūsų mačiutės, lyg margaspalviai drugeliai, pasklido po pievas rinkti vaistažolių, po to jos dalijosi jų panaudojimo išmintimi su visais.
Kokia šventė be žuvienės? Kaip ir dera prie upės, ją ruošė virimo meistras Eugenijus Butkus, jam talkino žmona Asta. Visi liko dėkingi už skanią žuvienę.
Šventės pabaigą vainikavo improvizuotas vaidinimas „Eglė žalčių karalienė“. Spektaklyje vaidino visi šventės dalyviai. Kaip žinome, pasaka „Eglė žalčių karalienė“ baigėsi žmonių virtimu medžiais. Todėl ir mes šventės atminimui pasodinome medelius. Mes tikime, kad šie medeliai ilgai žaliuos ir džiugins mūsų širdis. Įvertinkime dirbusiųjų pastangas, tausokime sukurtą aplinką, juk gamta – tai mūsų namai.
Dėkojame visiems, kurie dirbo negailėdami jėgų, aukojo savo brangų laiką.Dėkojame renginio organizatorei  Agnei Balazaitei,kuri dirbo nuo pat projekto vykdymo pradzios iki šventinio renginio pabaigos.

Pilaitės bendruomenės pirmininkės pavaduotoja Aldona Stirbienė
 
Galerija