LOMIŠKIAI ĮGYVENDINA SVEIKATINGUMO PROJEKTĄ
2013 m. rugpjūčio 27 d.

„Sveikas žmogus – sveika šeima, sveika valstybė“ – taip vadinasi bendras Lomių pagrindinės mokyklos ir kaimo bendruomenės sveikatingumo projektas, pradėtas įgyvendinti ankstyvą pavasarį. Jau daug nuveikta, daug padaryta.
Baigiantis vasarai, rugpjūčio 23 – osios pavakarę į mokyklos stadioną sukviesti rinkosi kaimo bendruomenės žmonės – jaunimas, mokiniai, studentai, garbesnio amžiaus gyventojai – visi, kas neabejingi sportui, bendrai veiklai. Organizatoriai džiaugėsi suregistravę net 105 sporto šventės dalyvius!

Diena ypatinga, renginys pradėtas rikiuote, kurioje pirmiausia buvo paminėtos Baltijos kelio 24 – osios metinės. Tuo pačiu paminėta lomiškiams svarbi kaimo bendruomenės devynerių metų gyvavimo sukaktis.
Mokyklos direktoriaus pavaduotoja neformaliajam ugdymui Neringa Orentienė supažindino dalyvius su įgyvendinamo sveikatingumo projekto tikslais ir uždaviniais, priminė jau įvykusią veiklą, aptarė netolimos ateities planus.
Žaidėjai, suskirstyti komandomis, pradėjo krepšinio turnyrą. Komandos mišrios – jose ir vaikai, ir jaunimas, ir vyresni kaimo bendruomenės nariai.
Gana gausus sirgalių būrys su transparantais palaikė žaidėjus. Džiaugsmingų šūksnių „Valio“, „Pirmyn“, „Šaunuoliai“ atgarsiai aidėjo kaime.
Po keturių įnirtingų kėlinių varžybų sekretoriatas susumavo rezultatus – nedideliu skirtumu laimėjo Oranžinė komanda. Bet pralaimėjusiųjų nebuvo - visi krepšinio žaidėjai buvo apdovanoti puikiais medaliais, padėkomis. Daugiausia taškų komandoms pelnę krepšininkai buvo pamaloninti specialiais prizais. Taip pat buvo apdovanoti jauniausi ir vyriausi komandų žaidėjai.
Pasibaigus krepšiniui, prasidėjo baudų mėtymo turnyras, kurį surengė kūno kultūros mokytoja Valerija Valuntienė. Nusidriekė ilgos eilės prie krepšio lentų. Išbandyti akies ir rankos taiklumą panoro ir krepšininkai, ir sirgaliai. Daugiausia taškų pelniusieji buvo apdovanoti specialiais prizais.
Sveikatingumo renginį parėmė ir kaimo bendruomenės nariai. Gaiviųjų gėrimų žaidėjams atvežė Virginijos ir Romo Jurgaičių šeima. Beje, jie savo rankomis paruošė ir atsivežė varžyboms skirtų nuotaikingų transparantų. Soduose išaugintomis gėrybėmis susirinkusiuosius vaišino Juozas ir Julija Šveikauskai, Elena Liutvinienė, Valerija ir Giedrius Valuntai, Dalia ir Algimantas Ramanauskai. Organizatoriai dėkojo rėmėjams, jiems įteikė suvenyrų bei padėkų.
Visą vakarą praleidę ore, pabendravę, pažaidę su gera nuotaika ir įspūdžiais žmonės skirstėsi. Išvada neginčijama – sportas suartina, sportas ir grynas oras teikia sveikatą, žvalumą ir gerą nuotaiką!

Elena Bazinien
Lolitos Užkurienės nuotraukos
 
Galerija