GAURĖS MIESTELIO KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ „SUGRĮŽK Į TĖVIŠKĘ“
2013 m. rugpjūčio 29 d.

Mažai besutiksi Gaurės miestelio gyventojų, kurie nelauktų kiekvieną vasarą vykstančios kraštiečių šventės. Nesuklysi pasakęs, kad jos laukia ir vaikai ir jaunimas ir vyresni.
Ir štai pagaliau išaušo rugpjūčio 10 d. Nors dangus nieko gero nežadėjo, visgi viskas vyko, kaip ir buvo suplanuota.
Jau tapo tradicija Šv. Lauryno atlaidų metu rengti Gaurės miestelio kraštiečių šventę. Šiais metais ji vyko jau septynioliktąjį kartą.

Šventės pradžioje vedančioji gauriškė J. Kvedienė pasveikino visus atėjusius į šventę. Joje pasisakė kraštiečiai: seimo nario D. Petrošiaus padėjėjas P. Gargasas, senjorų trečio amžiaus universiteto direktorė G. Agapova ir šventės svečiai: rajono meras P. Petrošius, Tauragės kultūros centro etnografė L. Kiltinavičienė. Taip pat sveikinimo žodį tarė miestelio seniūnas V. Skirius ir bendruomenės „Gaurkiemis“ pirmininkė I. Laugalienė.
Buvo pasveikintos šeimos pragyvenusios kartu daugiau nei 55 metus, apdovanotos geriausios 2013 metų sportininkės - merginos, miestelį garsinantys žmonės.
Šventę paįvairino Eičių bibliotekininkės Ramunės Palekaitės – Vakarės tapybos darbų paroda, Tauragės kapelija „Bandonija plius“, vadovas V. Krencius, Gaurės pagrindinės mokyklos šokėjos vadovaujamos mokytojos G. Augaitienės, Lomių kultūros namų gitaros būrelio mergaitės vadovaujamos R. Petravičiūtės – Kinderienės. Virš miestelio sulaukėm praskrendančio lėktuvo, kurį pilotavo gauriškis V. Mockus. O iš lėktuvo pabiro siurprizas – saldainiai.
Vėliau scenoje pasirodė linksmos liaudiškos muzikos kapela „Daumantų muzikantai“. Nors lijo lietus kapelos atliekamų dainų užburta publika šoko, kas po vieną, kas po du, kas susibūrę būrin.
Pasibaigus koncertui šventės dalyviai pakviesti į „Gaurkiemio“ kiemelį. Juos pasitiko Gaurės kaimo kapela, vadovaujama Č. Laugalio, ir bendruomenės pirmininkės I. Laugalienės. Nosį kuteno verdamos žuvienės ir iš pečiaus ką tik ištraukto „kugelio“ kvapas. Žuviene vaišino šeimininkai L. ir T. Gaižauskai ir J. ir A. Skiriai. O „kugelio“ paragauti siūlė V. ir D. Jurgilai, R. ir E. Vasiliauskai. Sušalusius kvietė Gaurės vaistinė, kur ne tik nuo peršalimo, bet ir nuo kitų įvairių negalavimų „gydė“ R. Katauskienė ir V. Daukilienė. Įvairiais sūriais, rūkytais lašiniais ir šviežiais raugintais agurkais vaišino E. Nikšienė ir M. Mockaitienė. Sušlapę nuo lietaus sušilti galėjo ragaudami karštos gilių kavos, kurią virė bibliotekininkė D. Mockienė su padėjėjais. Šventės metu veikė Gaurės paštas, kur buvo galima įsigyti įžymiuoju Gaurės ąžuolu papuoštą voką, paskaityti laikraštį „Gauriukas“, nusipirkti knygą „Gaurės istorija – ąžuolo istorija“, informacinių lankstinukų apie Gaurės muziejų. Seniūnijos kiemelyje apsilankyti kvietė loterija „Stebuklingas laimės šulinys“.
Vakare vyko diskoteka, kur kojas pamiklinti galėjo tiek senas, tiek jaunas. Atėjus vidurnakčiui Gaurės padangę nušvietė įvairiaspalviai fejerverkai, kuriuos padovanojo gauriškis verslininkas R. Balašaitis.
Už nuostabią šventę dėkojame visiems šventės rėmėjams. Visiems jiems už paramą buvo įteikti „Gerumo arbatos“ maišeliai.
Ir mes ten buvom dainavom, šokom, žuvienės, kugelio, sūrio ragavom ir su kaimynais bendravom.

Kultūros namų darbuotojos L. Liorančienė ir R. Kinderienė
Gaurės miestelio bibliotekininkė D. Mockienė
             
 
Galerija