,,KAI SPARNAI KELIA SKRYDŽIUI...“
2013 m. rugpjūčio 29 d.

     

Rugpjūčio 24-oji - Šv. Baltramiejaus – gandrų išskridimo diena. Niekam ne paslaptis, kad Visbarai ypač turtingi gandralizdžiais ir gandrais, kuriems čia ir surengtos nuotaikingos palydos į tolimus kraštus.
Nuotaikinga gandrų palydų šventė „Kai sparnai kelia skrydžiui...“ organizuota ir surengta Tauragės moksleivių kūrybos centro iniciatyva ir pastangomis, įgyvendinant projektą „Tauragės rajono savivaldybės Visbarų kaimo tradicinės šventės organizavimas ir vietos gyventojų laisvalaikio užimtumo kokybės gerinimas“ projekto NR. LEADER-11-TAURAGĖ-02-011 pagal Tauragės rajono vietos veiklos grupės parengtą strategiją „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategija“.

Priešpiet į stovyklavietę rinkosi kovingai nusiteikusios sportinių varžybų komandos iš Žygaičių, Visbarų ir Tauragės. Šventę atidariusiose sportinėse varžybose netrūko azarto, emocijų ir garsių palaikymo šūksnių. Po alinančių virvės traukimo, kvadrato, mėtymo į krepšį, greičio ir ištvermės pareikalavusių estafečių rungčių, stipriausia ir ištvermingiausia paskelbta žygaitiškių komanda, jiems atiteko didžiausias apdovanojimas – šauniausio gandro taurė. Kiek mažesnes – šauniausios gandrienės ir šauniausio gandriuko taures – laimėjo visbariškių ir tauragiškių komandos.
Po smagių varžybų, nuotaikingos apdovanojimų ceremonijos bei gardaus kugelio, mažieji šventės dalyviai buvo kviečiami atsipūsti mini kinoteatre, o vėliau ir kūrybinėse dirbtuvėse, kur klegesys netilo piešiant laišką gandrams, karpant ir dėliojant spalvingus palinkėjimus.
Vakarop, po visų lauko darbų, į ,,Veringos“ stovyklavietės kiemą prigūžėjo svečių ne tik iš Visbarų bei artimiausių aplinkinių kaimų, bet ir iš Tauragės, net ir iš Šilutės bei Klaipėdos rajonų. Į šventę su dovanomis ir nuoširdžiais sveikinimais atvyko ir garbūs svečiai: Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Silverijus Statkus bei Tauragės rajono vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė. Šventinį koncertą pradėjo Tauragės moksleivių kūrybos centro dainininkai ir šokėjai: Tauragės moksleivių kūrybos centro atlikėjos Virginija ir Gabija, mados šokio studija „Time“, prie jų prisijungė ir įspūdingą pasirodymą dovanojo ,,Spindulio“ šokėjų pora.
Džiaugsmas, šypsenos ir gera nuotaika neblėso nuo veidų, šokio žingsniu sukosi poros ir rateliai. Ant šventinio laužo kepė Piemenėlių duona, praalkusius džiugino gardus naminis kugelis, kuriuo dalijosi seniūnaičio Juozo Jankausko šeima.
Šventės metu pagerbti ir skambiomis ansamblio „Jonis“ dainomis bei šventės organizatorių atminimo dovanomis pasveikinti naujai šeimas sukūrę ir įvairias vestuvių sukaktis, jubiliejus šiemet atšventę Visbarų kaimo gyventojai.
Ansamblio „Jonis“ dainos, kurioms pritarė Tauragės moksleivių kūrybos centro solistės, būrys vaikų, skambinusių įvairiais instrumentais, o taip pat ir šventės dalyviai, netilo iki pat vidurnakčio, kai fejerverkų salvėmis ir dangaus žibintų taku buvo išlydėtas paskutinis gandras.
Visi šventės dalyviai vieningai tvirtino organizatoriams ,,Šventė turi tapti tradicine!“, tad ir tauragiškiai, neturėję galimybės ar nespėję sudalyvauti šiemetinėse gandrų palydose, galės tai padaryti per kitų metų Šv. Baltramiejų gandrais turtingame Visbarų kaime.

 
Galerija