PILAITĖS BENDUOMENĖS NAMŲ ATIDARYMO ŠVENTĖ
2013 m. rugsėjo 03 d.

Svajonės, svajonės, svajonės... Mes visi svajojame, tik vieniems svajonės, tarsi pienės pūkas nuskrenda ir pasiklysta, o kitiems jos virsta realybe.
Prieš daugelį metų „Pilaitės“ bendruomenės žmonės kūrė ateities planus ir svajojo sutvarkyti seną buvusios mokyklos pastatą. Ir štai ši svajonė išsipildė, sulaukėme naujų namų atidarymo šventės.

Vedėjos Indra ir Ernesta paskelbė atidarymo pradžią-prie naujo pastato pirmą kartą suplazdėjo Lietuvos, savivaldybės, bendruomenės ir Europos Sąjungos vėliavos. Pakelti šias vėliavas pakviesti svečiai-seimo narys D.Petrošius, mero pavaduotojas S.Statkus, VVG pirmininkė N.Tirevičienė.
Renginio vedėjos paskelbė kad šiemet Pilaitės bendruomenėje dviguba šventė: pabaigtas renovuoti pagrindinis bendruomenės pastatas ir sukanka penkeri metai, kai švenčiama tradicinė šventė ,,Sudie, gražuole vasara‘‘. Ta proga 5 vaikučiai paleido į orą po balioną, kaip ženklą visų išsipildžiusių svajonių. Juostą perkirpo Tauragės Švenčiausios Trejybės parapijos klebonas, kanauninkas, dekanas A.Bridikis, seimo narys D.Petrošius, mero pavaduotojas S.Statkus, Tauragės kaimiškosios seniūnijos seniūnė D.Jatautienė, VVG pirmininkė N.Tirevičienė, bendruomenės pirmininkė I.Vėtrova.
Pirmasis į naujus bendruomenės namus įžengė Švč.trejybės parapijos klebonas A.Bridikis. Jis pašventino patalpas ir priminė, kad svajodami neužmirštume tikėti, bendruomenei padovanojo kryželį, kaip meilės, tikėjimo ir vilties simbolį.
Tardami gražiausius žodžius bendruomenės lyderei I.Vėtrovai už įgyvendintą visų svajonę, svečiai vylėsi, kad šiuose namuose ras ką veikti ir mažas ir garbaus amžiaus bendruomenės narys.
Šventėje visus sveikino didelis saviveiklininkų būrus - Norkaičių kaimo instrumentinė grupė (vadavas S.Bernotas), Norkaičių kaimo saviveiklininkai (vadovė B.Jasaitienė), šiuolaikinio šokio grupė Amadeus (vadovė V.Krūgelienė), Julijos ir Dominyko duetas, Pilaitės kultūros namų saviveiklininkės (vadovė M.Remeikytė).
Renginio metu bendruomenės pirmininkė pristatė projektą verslumui skatinti. Iš projektinių lėšų bendruomenės moterys liejo žvakes, kurios buvo padovanotos svečiams.
Parvykus jauniesiems dviratininkams, kuriems vadovavo projekto „Važiuok saugiai“ vykdytoja J.Prišmantaitė, prasidėjo tikras šėlsmas. Šventės metu vyko loterija, kurioje pagrindinis prizas-dviratis (dėkojame rėmėjui Ž.Naujokui).Jį lamėjo Audronė. Bilieto magiškas skaičius 222 - jai atnešė sėkmę.
Rugpjūčio 24-oji žinoma kaip Šv.Baltramiejaus –gandrų išskridimo diena, o gandrai- tai naujos gyvybės simbolis .Šia proga buvo pasveikinti bendruomenės centro nariai V.Z.Jacikai, N.J.Skužinskai, Ž.G Šepučiai šiemet sulaukę anūkų.Jiems buvo padovanoti kvietimai apsipirkti parduotuvėje „Gustina“. Buvo paminėti jubiliatai, kurie šventė garbingus jubiliejus ir išlydėti abiturientai. Mūsų saviveiklinikai juos sveikino daina.
Apie šią gražią šventę mums primins šlamėdamas klevas, kurį pasodino A.Stirbienė, S.Petrauskas, V.Vėtrovas. Medis išdidžiai augs prie svajonių suolelio, kurį padovanojo UAB „Laukbaldis“. Ačiū M.Dumčiui.
Prieš šventę ir šventės metu vaikučiai galėjo šėlti vaikų žaidimo aikštelėje, kurią padovanojo UAB „Taurameda“. Dėkojame H.Bikneriui.
Vakarop vyko šventinė diskoteka su grupe „Smagratis“ iš Telšių. Sutemus suliepsnojo laužo šviesa, o gražiausius įspūdžius paliko fejerverko saliutai, kuriuos padovanojo mero pavaduotojas S.Statkus (nuoširdus ačiū).
Norime iš visos širdies padėkoti visiems kurie prisidėjote prie šio gražaus renginio, juk geras, nuoširdus žodis nieko nekainuoja, bet kartais daro stebuklus.

Rėmėjai: mero pavaduotojas S. Statkus UAB „Taurameda“, UAB „Valkenda“, UAB „Laukbaldis‘‘, Tauragės butų ūkis, parduotuvė „Gustina‘‘, informacinis leidinys „Tauragės kurjeris“.
Tauragės kaimiškosios seniūnijos seniūnė D. Jatautienė, I. Vėtrova, I. Uginčienė, E. Stirbytė, V. ir Z. Jacikai, G. ir J. Pumpučiai, B. ir K. Giliai, E. ir J. Trapai, Z. Andriuškevičienė, I. ir S. Vorobjovai, N. ir S. Petrauskai, R. Skerniškienė, J. Skerniškytė, D. Tranelis, L. ir E. Cancingėriai, A. ir V. Stirbiai, V. Gerdauskaitė, D. Kiltinavičius, Ž. Naujokas.

 
Galerija