SIEKIANT PASKATINTI GYVENTOJŲ VERSLUMĄ
2013 m. rugsėjo 09 d.

Siekiant paskatinti gyventojų verslumą, Trepų kaimo bendruomenė rengė projektą „Verslumo iniciatyvų skatinimas Trepų kaimo bendruomenėje“, kuriuo buvo planuojama suorganizuoti renginius, skatinančius kaimo bendruomenę novatoriškai vertinti vietos plėtros išteklius, plėtoti ekonominių veiklų įvairovę taip pat supažindinti su geraisiais smulkaus verslo pavyzdžiais. Inicijuojamu projektu buvo siekiama sustiprinti žmonių pasitikėjimą savimi, kad jie išdrįstų užsiimti alternatyvia ne žemės ūkio veikla pvz., teikti aplinkos tvarkymo paslaugas, auginti arbatines ir prieskonines žoles ir kt.

Buvo suorganizuoti šie mokymai:
-    mokymai apie aplinkos tvarkymą (apželdinimą);
-    mokymai apie žolelių (arbatinių ir prieskoninių) auginimą;
-   konferencija, kurios metu panaudojant  verslumą skatinančių mokymų metu įgytas žinias, taip pat  kaimo gyventojams buvo pristatomos verslo idėjos kaime.
Mokymų metu kaimo gyventojai turėjo galimybę įgyti teorinių ir praktinių žinių, kaip kaime galima užsiimti verslu. Aplinkos tvarkymo mokymuose įgytos žinios suteikė galimybę teikti profesionalias aplinkos tvarkymo paslaugas, ir gauti pajamas iš šios veiklos. Mokymai apie žolelių (arbatinių ir prieskoninių) auginimą suteikė galimybę užsiinti žolininkystės veikla. Šiuo metu vis labiau populiarėjant ekologiškiems produktams, kaime išaugintų žolelių arbatų bei prieskonių gaminimas gali tapti pelningu verslu. Mokymuose įgytų žinių rezultatai kaimo gyventojams buvo pristatomi konferencijos metu, taip pat buvo pristatytos verslo idėjos kaime.
Įgyvendinus projektą „Verslumo iniciatyvų skatinimas Trepų kaimo bendruomenėje“ ir suorganizavus numatytus verslumą skatinančius renginius ir toliau bus stengiamasi skatinti verslumo iniciatyvas Trepų kaime. Tikimasi, kad projekto įgyvendinimas paskatins vietos gyventojus intensyviau domėtis ir patiems imtis verslo kaimo vietovėje. Įgyvendinus šį projektą, Trepų kaimo bendruomenė ketina rengti kitus projektus siekdama savivaldybės finansuojamų bendruomenių ir visuomeninių organizacijų programų dalinio finansavimo, dalyvaus LEADER programos  tęstiniuose projektuose, ieškos kitų rėmėjų.
Vietos projektas „Verslumo iniciatyvų skatinimas Trepų kaimo bendruomenėje“ atitinka Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategijos I prioriteto „Palankios verslo plėtrai aplinkos formavimas “Prioriteto tikslas – plėtoti ekonominių veiklų įvairovę, skatinant kaimo bendruomenes novatoriškai vertinti vietos plėtros išteklius ir aktyviai remti vietos verslo iniciatyvas Vietos projektas atitinka I prioriteto 1.2. priemonę „Kaimo gyventojų verslumo skatinimas“. Priemonės tikslas – motyvuoti kaimo gyventojus imtis verslo, o kaimo bendruomenę telkti savo narius ir organizuoti vietos gyventojams būtiniausias paslaugas, kurių nesiima teikti privatus sektorius.

Galerija