MOKSLO METŲ PRADŽIA
2013 m. rugsėjo 10 d.

Rugsėjo 2-oji nelepino šiluma ir saule, bet pasitiko su lietumi ir dargana. Tačiau mokslo metų pradžia bet kokiu oru yra neišvengiama!
Gausiai susirinkusius į Gaurės pagrindinę mokyklą mokinukus ir tėvelius pasitiko šunelis Amsis ir policijos atstovai. Jie kartu su bendruomenės pirmininke Irena Laugaliene dalijo dovanas ir linkėjo saugaus kelio į mokyklą. Saugaus eismo priemonės buvo išdalintos įgyvendinant projektą ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2013”.

Šventės pradžioje vasarėlę išlydėjo aktyviausi stovyklos ,,Sveika vasarėlė 2013” dalyviai – Aistė Kybartaitė ir Aurimas Kervelis. Vėliau visi susirinkusieji buvo supažindinti su pirmokėliais. Giedant LR himną, į dangų kilo valstybinė vėliava. Po mokyklos direktoriaus Kęstučio Makausko sveikinimo žodžio šventės vedėjai Rita ir Viktoras pristatė gausų būrį svečių. Nuoširdžius sveikinimus, linkėjimus ir dovanas mokyklos bendruomenei skyrė Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys Benediktas Antanavičius, Tauragės vietos veiklos grupės pirmininkė Nijolė Tirevičienė, bendruomenės ,,Gaurkiemis” pirmininkė Irena Laugalienė, Gaurės klebonas Romualdas Gečas, policijos atstovė Sandra Petrokaitė, miestelio bibliotekininkė Danutė Mockienė ir kultūros darbuotoja Lina Liorančienė. Mokyklos direktorius pirmokams įteikė konsultacijų kompanijos ,,Saugaus darbo garantas” dovanėles.
Po gausių sveikinimų gėlės pražydo mokytojų rankose. Priešmokyklinukus į būrį sukvietė auklėtoja Sonata Gestautienė, pirmokėlius kalbino jų mokytoja Arvida Lobinienė, o mokyklos direktorius mažiesiems mokinukams įteikė Pirmoko pasus.
Dar viena staigmena laukė pačių mažiausių mokinukų. Bendruomenės pirmininkė Irena Laugalienė pasidžiaugė, kad bendruomenei  įgyvendinus projektą ,, Vaikų žaidimų aikštelės komplekso įrengimas Gaurės miestelyje“ mokyklos stadioną papuošė įvairūs įrenginiai vaikams. Ji įteikė simbolinę vaikų žaidimų aikštelę mokyklos direktoriui ir pakvietė perkirpti atidarymo juostelę. Ir tai dar ne viskas: šėliojome skambant mokyklos himnui, lijo saldainių lietus.
Tačiau po linksmybių prasideda darbas – dešimtokai skambučiu pakvietė į pirmąją pamoką.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Katauskienė
 
Galerija