SAUGAUS EISMO RENGINYS „RIEDU SAUGIAI“
2013 m. rugsėjo 16 d.

 Šių metų rugpjūčio mėn. 24 d. Pilaitės bendruomenės centro teritorijoje vyko saugaus eismo renginys - dviračių žygis „Riedu saugiai“. Žygyje dalyvavo 10 dviratininkų nuo 7 iki 59 metų amžiaus. Dviratininkai įveikė 2 kilometrų kelio ruožą nuo Jatkančių iki Dapkiškių gyvenvietės. Atvykę į Dapkiškių gyvenvietės centre esančių bendruomenės namų teritoriją dviratininkai varžėsi saugiausio dviratininko rinkimuose.

Buvo tikrinama ar dviratinikas turi šalmą, liemenę, pirštines, ar jo rūbai netrugdo saugiai važiuoti dvirčiu. Taip pat dviratininkai demonstravo, ar jų dviračiai yra pakankamai saugūs. Buvo išmėginti stabdžiai, patikrinti atšvaitai, įvertintas dviračio tvarkingumas. Vertinimo komisijai teko pagrindinį saugaus eismo renginio prizą padalinti į dvi dalis. Saugiausiu dviratininku buvo išrinktas Jokūbas Berneckis (8 m.), berniukas atitiko visus dviartininkui keliamus reikalavimus, turėjo šalmą, liemenę, pirštines, rūbai buvo pritaikyti patogiai važiuoti dviračiu, šį dviratininką lydėjo suaugęs šeimos narys. Tačiau saugiausio dviračio savininke tapo Liveta Pamedytė (12 m.), mergaitės dviratis atitiko visus saugiam dviračiui keliamus reikalavimus.
Vėliau vyko saugaus eismo žinias tikrinanti viktorina. Viktorinoje dalyvavo ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. Vaikai krimto klausimus susijusius su važiavimu dviračiais ir keliavimu pėsčiomis, o tėveliai – susijusius su automobilio vairavimu. Visi viktorinos dalyviai džiaugėsi puikais šviesą atspindinčiais prizais. Klausimų ir prizų užteko visems.


Tarybos narė – saugaus eismo „Riedu saugiai“ projekto vadovė Jurgita Prišmantaitė
 
Galerija