PILAITĖS BENDRUOMENĖS CENTRAS SKATINA VERSLUMĄ KAIME
2013 m. rugsėjo 27 d.

    

Atsižvelgdama į vis dar egzistuojančią krizę Lietuvoje ir bedarbystės lygį Tauragės apskrityje, Pilaitės bendruomenė pateikė paraišką ,,Verslumo skatinimas Pilaitės bendruomenės centro teritorijoje“ pagal Tauragės VVG vietos plėtros 2007-2013 m. strategijos I prioriteto ,,Palankios verslo plėtrai aplinkos formavimas“1.2. priemonę ,,Kaimo gyventojų verslumo skatinimas“ vildamasi, kad nors keletas projekto dalyvių susikurs sau išgyvenimo šaltinį.

Beveik visuose Pilaitės bendruomenės centro kaimuose rasime gyventojų, kurie augina bičių šeimynas, švelniavilnes aveles, todėl būtų labai naudinga iš vaško gaminti įvairių formų žvakeles, o iš vilnos įvairius rankdarbius, kuriuos būtų galima realizuoti mugėse, renginių metu, padovanoti įvairių šeimos švenčių metu.
Gavę paramą, išvykome į Prienus, kur sužinojome žvakių gaminimo iš natūralaus bičių vaško paslapčių, išmokome pasigaminti įvairių formų žvakučių, įsigijome natūralaus vaško, liejimo formų, pasimėgavome medaus, žvakučių ir kitų gaminių iš vaško įvairove. Pasidžiaugusios  įspūdingais Aukštaitijos gamtovaizdžiais, sutiktų žmonių šiluma bei įgytais įgūdžiais, grįžome namo pindamos ateities planus. Neužilgo mūsų laukė rankdarbių iš vilnos, vilnos vėlimo ir veltinių gaminimo mokymai, kurie teikė vilties išmokti taip, kad mūsų darbai papuoštų, sušildytų ir atneštų finansinės naudos ne tik bendruomenei, bet ir kiekvienam to siekiančiam. Mūsų viltys išsipildė: po įtempto darbo su vilna, vandeniu ir muilu, po nepasitikėjimo savo galimybėmis, po trumpo nusivylimo ir vėl įtempto darbo sulaukėme vadovės pagyrimo, padrąsinimo ir pagaliau didžiulio džiaugsmo, kad pavyko išmokti to, ko taip seniai norėjome.
Dabar, kai projektas įgyvendintas, kai visi dalyviai išmoko pasigaminti ir žvakučių, ir įvairiausių gaminių iš vilnos, ir gali pasidalinti su kitais patirtimi, manau, kad šie mokymai turėjo didelės naudos mūsų bendruomenės žmonėms, ir tie, kurie norės, tikrai galės praplėsti savo įgūdžių spektrą ir drąsiai žengti į Lietuvos ir užsienio rinkas.
    
Pilaitės bendruomenės centro pirmininkė Irena Vetrova

Galerija