STARTUOJA PROJEKTAS „SAUGUS EISMAS BENDRUOMENĖSE 2013“
2013 m. rugsėjo 30 d.

Saulėtą rugsėjo popietę būrelis dviračių mėgėjų susiruošė į žygį. Žygis surengtas bendruomenei ,,Gaurkiemis“ dalyvaujant projekte ,,Saugus eismas bendruomenėse 2013“. Susirinkę miestelio centre, dviračių žygio dalyviai išklausė saugos instrukcijas ir išriedėjo duobėtu žvyrkeliu Gaurės dvaro link. Sustoję kryžkelėje prie akmens, kuris įprasmino išnykusius kaimus, iš bendruomenės pirmininkės Irenos Laugalienės lūpų išgirdome buvusio Gaurės dvaro istoriją, apie grafą Fišerį, apie išnykusius kaimus ir jų žmones

Šioje stotelėje buvo atlikta dviračių ,,techninė apžiūra“. Tik keletas dviračių turėjo visus reikalingus atšvaitus, žibintus. Tvarkingiausių dviračių savininkai apdovanoti Lietuvos automobilių kelių direkcijos dovanėlėmis: krepšiais su šviesą atspindinčiais elementais, atšvaitais, šviestuvais.
Žygis tęsėsi toliau. Grįžome į Gaurę, o iš jos pasukome Kiukiškių piliakalnio link. Važiavome saugiai, vorele, dviračių dalyviai paisė Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Trumpam sustojus prie akmens, pastatyto išnykusiam Kiukiškių kaimui, bendruomenės pirmininkė priminė šio krašto istoriją ir likimą.
Už gero kilometro – Kiukiškių piliakalnis, vadinamoji Pilaitė. Gilūs gynybiniai grioviai mena kovas su kryžiuočiais, o legendos pasakoja, kad čia stovėjusi Skronaitės pilis. Sunku pėsčiomis įkopti ir su dviračiu įvažiuoti į tokį didelį kalną!
Įsitaisius ant Įkojo užtvankos kranto, atėjo metas mini viktorinai apie saugų eismą, žygio aptarimui ir saldžiai valandėlei. Nors pavargę, bet patenkinti prasminga išvyka, žygio dalyviai noriai atsakinėjo į pateiktus klausimus apie saugų eismą ir visi iki vieno buvo apdovanoti saugaus eismo priemonėmis.
Grįžus iš žygio buvo gera pailsinti pavargusias kojas ir prisiminti smagias žygio akimirkas. Dėkojame visiems, kurie smagiai mynė pedalus ir praleido prasmingą popietę kartu.

 
Galerija