JUDĖK ŠIANDIEN DĖL RYTOJAUS!
2013 m. spalio 16 d.

Su tokiu devizu Lomių kaimo bendruomenės moterys gausiai susirinko į šiaurietiško ėjimo treniruotę, kurią vedė iš Kauno atvykęs treneris Laimonas Rakauskas.
Pirmoje susitikimo dalyje treneris pateikė iškalbingų duomenų apie žmogaus fizinį pasyvumą, kuris lemia gyvenimo trukmę bei ligas. Pasirodo, net 70 procentų suaugusių žmonių Lietuvoje nepakankamai juda. Dėl to kyla įvairūs negalavimai.

Treniruotės dalyvės buvo praktiškai supažindintos su šiaurietiškojo ėjimo metodika. Treneris aptarė tokio ėjimo reikalingumą ir naudą žmogaus organizmui. Tik besikeičiantis požiūris į sveiką gyvenseną, reguliarus fizinis aktyvumas gali sukurti kokybišką gyvenseną.
Pasaulio sveikatos organizacijos teigia, kad sveikata didžiąja dalimi priklauso nuo paties žmogaus.
Treneris Laimonas gana įdomiai ir suprantamai paaiškino pagrindines šiaurietiškojo ėjimo taisykles, kurios praktiškai buvo išbandytos treniruotės metu. Išsirikiavusios su šiaurietiškomis lazdomis moterys treniravo savo kūną, makštinosi ir džiaugėsi, kad nė viena nepajuto nuovargio.
Šiaurietiškojo ėjimo treniruotė buvo labai naudinga. Užsiėmimo dalyvės ( o jų buvo 19) susimąstė apie sveiką gyvenseną, pageidavo daugiau tokių treniruočių.

Elena Bazinienė
  
Galerija