JAVAPJŪTĖS PABAIGTUVIŲ - DERLIAUS ŠVENTĖ
2013 m. spalio 21 d.

    

Kaimo bendruomenės „Sartupietis“  projektas „Kaimo tradicijų puoselėjimas ir bendruomeniškumo stiprinimas telkiant įvairaus amžiaus grupes Sartininkų kaimo bendruomenėje“ pagal „Tauragės rajono vietos plėtros 2007-2013 m. strategijos“ II PRIORITETĄ „Tauragės rajono kaimų gyvenamosios aplinkos patrauklumo didinimas, skatinant vietos bendruomenės aktyvumą“ ir II prioriteto tikslą – ugdyti brandžią rajono bendruomenę, kuri pajėgtų ir gebėtų gerinti gyvenimo kokybę ir gyvenamąją aplinką, pasiekė finišo tiesiąją. Pasiektas projekto tikslas - skatinti kaimo žmonių bendruomeniškumą, telkiant įvairaus amžiaus grupes bei skatinti tradicijų puoselėjimą.

Įgyvendinti visi projekto uždaviniai:
1. Suorganizuota jubiliejinė kaimo bendruomenės šventė;
2. Surengta žemdirbių šventė –„Javapjūtės pabaigtuvės“;
3. Tradicinė šventė – „Jurginės“;
4. Kaimo 10 moterų kolektyvui pasiūdinti sceniniai rūbai;
5. Sartininkų kaimo vietovardžio paminėjimo proga pastatytas paminklinis akmuo ir ant jo iškaldinta „SARTININKAI 450“;
6. Įsigyta įgarsininmo ir fotografavimo įranga;
7. Užvestas nuotraukų albumas - metraštis;
8. Įsigyti lauko baldai.
Bendra projekto vertė su PVM - 36 035 Lt.
Projektas sudarė galimybes įvairių amžių ir sluoksnių vietos gyventojų bendradarbiavimui, bendruomeniškumo ugdymui. Projekto metu įsigytos priemonės yra gera bazė tęstiniai veiklai.
Na, o sekmadienį, spalio 6 dieną Sartininkų kaimo gyventojai ir svečiai rinkosi į javapjūtės pabaigtuvių - derliaus šventę.
Ant stalų puikavosi pagamintos kompozicijos iš pačių išauginto derliaus: moliūgų skrynia, brikelė su moliūgais, įvairiaspalvių daržovių asorti, cukinijų laiveliai, gyvų ir sausų gėlių puokštės. Taurų mėgėjų teatras suvaidino nuotaikingą J. Skinkio komediją ,,Moters kerštas". Smagių dainų ir trankios muzikos padovanojo Natkiškių kaimo kapela ,,Vaivorykštė". Besibaigiant šventei visi pakviesti pasidžiaugti dosniu šių metų derliumi, vaišintis ir būti linksmiems.

 

Galerija