RENGINYS „SVEIKS, KAIMYNE!”
2013 m. spalio 24 d.

„Sveiks, kaimyne!“ tokiais žodžiais į dalyvius kreipėsi renginio vedančiosios kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ narės Nijolė Pudžiuvelienė ir Danutė Norgailienė, paprašiusios pasilabinti su šalia sėdinčiais kaimynais.
Kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ įkurta 2004 m. gruodžio 17 d. Ji vienija 2238 gyventojus (2013 m. gegužės 28 d. duomenimis, Tauragės rajono savivaldybės administracijos Tauragės seniūnijos pažyma pridedama), gyvenančius aplinkiniuose kaimuose (Tauruose, Butkeliuose ir kt. kaimuose) bei Tauragės dvare. Šiuo metu kaimo bendruomenės organizacijoje yra 104 nariai.

Kaimo bendruomenės taryba nuo 2006 m. kiekvienais metais teikia paraiškas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai dėl lėšų gavimo. Du kartus (2006 ir 2007 m.) jau projektai buvo patvirtinti, lėšos įsisavintos. 2008-2012 m. paramos lėšos buvo skiriamos naujai įsikūrusioms kaimo bendruomenėms. Ir tik šiais metais bendruomenei pavyko laimėti projektą. Įsigytas kompiuteris su programine įranga, daugiafunkcinis spausdintuvas, spinta dokumentams, megafonas bei du bevieliai mikrofonai. Tai didelė dovana bendruomenės nariams, švenčiantiems devynių metų kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ veiklos sukaktį. Jau tradiciniu tapusiame kaimo bendruomenės renginyje „Sveiks, kaimyne!” buvo pristatytas projektas „Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ materialinės techninės bazės skatinimas“. 
Projekto „Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ materialinės techninės bazės skatinimas“ tikslas buvo gerinant kaimo gyventojų gyvenimo kokybę ir jų užimtumą, stiprinti materialinę techninę bazę, reikalingą kaimo bendruomenės “TAURŲ ŽIBURYS” veiklai vykdyti bei viešinant projektą „Kaimo bendruomenės „TAURŲ ŽIBURYS“ materialinės techninės bazės stiprinimas“ organizuoti projekto pristatymą visuomenei.
Renginyje „Sveiks, kaimyne!” dalyvavo ir Tauragės Tarailių progimnazijos Taurų skyriaus moksleiviai. Jie pristatė savo piešinius „Aš kelyje“. Už dalyvavimą kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2013“ piešinių konkurse „Aš kelyje“ padėkos raštais buvo apdovanoti moksleiviai Danielė Laurinaitytė, Aušra Gembutaitė, Skaistė Pleikytė, Alanas Rudaitis, Ūla Proscevičiūtė, Milita Lileikytė, Gabrielė Kučinskaitė, Gabija Preikšaitytė, Jonita Ivoškytė, Samanta Gužauskaitė, Kamilė Butkutė, Aurelija Gusčiūtė, Ema Uginčiūtė, Justinas Platakis, Paulius Ivoškis, Gabrielė Ščelytė bei mokytojos Ingrida Stankevičienė, Palmira Vitkevičienė bei Nijolei Pudžiuvelienė. Vyko viktorina „Kaimyne, ar esi saugus kelyje?“, kurios metu renginio dalyviams buvo dalinami atšvaitai bei šviesą atspindinčios liemenės. Renginio metu dalyvavo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos atstovė Sigita Grigaliūnienė, parodžiusi ir pristačiusi, kaip taisyklingai nešioti atšvaitus, Tauragės seniūnijos atstovai, atvykę pasveikinti bendruomenės senjorus – jubiliatus. Koncertavo Norkaičių liaudiška kapela „Miltauja“, šokiui ir dainai kvietė Norkaičių instrumentinė grupė (vadovė Z. Bernotienė).
Smagu, kai bendruose renginiuose dalyvauja Taurų kultūros namų saviveiklininkai, bendruomenės tarybai visuomet padeda Tauragės Tarailių progimnazijos Taurų skyriaus mokytojos ir mokiniai. Tikimės, kad ir kiti kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ organizuojame renginiai ir šventės bus tokie patys šilti, jungiantys bendruomenės narius, kaimynus bendram reikalui – kad kaime būtų geriau, smagiau gyventi.

Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ taryba

 
Galerija