SENJORŲ ŠVENTĖ GAURĖJE
2013 m. spalio 30 d.

Tarsi gausiame rudens gėrybių aruode – Gaurės bendruomenės salėje, penktadienio popietę rinkosi senjorai iš Gaurės, Stirbaičių, Dargaičių, Milgaudžių kaimų, kuriems šiemet sukako garbingi jubiliejai. Pagerbti ir pasveikinti senjorus atvyko Gaurės seniūnas V. Skirius,  kunigas R. Gečas, bendruomenės pirmininkė I. Laugalienė, mokyklos direktorius K. Makauskas, draugai, pažįstami ir artimieji.

„Spalis - vadinamas pagyvenusių žmonių mėnesiu, tad neveltui senjorų šventės aplenkia visas kitas. Pagyvenęs žmogus gražus savo metų derliumi, patirtimi, branda, sugebėjimu perteikti vertybes ir bendrus idealus. Jis turi daug ką pasakyti ir duoti jaunesniems už save“. Tokiais šventiniais žodžiais šventę pradėjo renginių organizatorė L. Liorančienė.
Šventėje linksmus liaudies šokius šoko Gaurės pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokinių tautinių šokių kolektyvas ,,Riešutėliai‘‘, vadovė L. Šatkuvienė. Trankią liaudišką muziką ir dainas dovanojo Baltrušaičių moterų ansamblis ir kapela, vadovai E. Lobšienė ir V. Eičas.
Salėje buvo surengta moksleivių piešinių paroda ,,Mano seneliai‘‘. Senjorams buvo palinkėta ilgiausių metų ir geros sveikatos, įteiktos atminimo dovanėlės. Gražias eiles jubiliatams skaitė D. Mockienė. Bendruomenės pirmininkė įteikė tortą ir pakvietė prie arbatos puodelio, buvo dalinamasi prisiminimais, pasakojimais iš vaikystės, jaunystės laikų, skambėjo dainos. Visi buvo pakviesti senjorų valsui.

Gaurės miestelio bibliotekininkė Danutė Mockienė
Nuotraukų autorė R. Kinderienė

 
Galerija