LIETUVOS BENDRUOMENIŲ KONKURSAS „TIKIME LAISVE“
2010 m. gegužės 17 d.

Pasibaigus konkurso pirmajam, registracijos ir paraiškų pateikimo etapui, paaiškėjo, kad Lietuvos Nepriklausomybės dvidešimtmečiui skelbtas bendruomenių konkursas „ Tikime Laisve“ sulaukė gana didelio visuomenės susidomėjimo. Lietuvos liaudies kultūros centras sulaukė net 91 paraiškos iš visos Lietuvos!

Sužinojęs apie didelį bendruomenių susidomėjimą šiuo konkursu, jo Globėjas Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius liko maloniai nustebintas ir dalijosi mintimis su žurnalistais: „ Pirmieji rezultatai iš tiesų džiugina ir pagrindžia mūsų įsitikinimą, jog bendruomeniškumas mums, lietuviams, vis dar yra svarbi vertybė. Kaip šio konkurso globėjas, viliuosi, jog sužinoję apie didelius ir reikšmingus darbus, kuriuos galima nuveikti susitelkus drauge, įgysime daugiau tikėjimo savimi ir savo šalimi“.

Lomių kaimo bendruomenė bene vienintelė  Tauragės rajone parengė  paraišką šiam konkursui ir, sėkmingai praėjusi atranką, gavo kvietimą dalyvauti antrajame etape. Lomiškiai pristatyti nominacijai „Už tautinės savimonės puoselėjimą“.

Elena Bazinienė, Lomių bendruomenės valdybos narė

Nuotraukos Lolitos Užkurienės, Vaido Valinčiaus

Galerija