VIKTORINA ,,KĄ AŠ ŽINAU APIE SAUGŲ EISMĄ?“
2013 m. lapkričio 08 d.

Bendruomenei ,,Gaurkiemis“ įgyvendinant projektą ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2013“ Gaurės pagrindinėje mokykloje suorganizuotas renginys-viktorina ,,Ką aš žinau apie saugų eismą?“ Tarpusavyje susirungė mokinių komanda, kuriai atstovavo mokiniai Eimantas Kojelis, Ignas Bilinevyčia, Almantas Lesnickas, Lukas Likimas ir Jurgilas, ir suaugusiųjų komanda, kurios nariais tapo mokytojai Aušra Biknerienė, Galina Naryškina, Viktoras Šaulys, raštinės vedėja Reda Balkauskienė, miestelio bibliotekininkė Danutė Mockienė. Komandas palaikė gausus būrys žiūrovų, o atliktas užduotis įvertinti turėjo komisijos nariai: Tauragės AVPK atstovė Vaida Rupšienė, direktoriaus pavaduotojas Artūras Lobinas, mokyklos bibliotekininkė Rima Čereškevičienė.

Pirmiausia komandos turėjo susigalvoti pavadinimus. Suaugusieji tapo ,,Pirma vieta“, o mokiniai pasivadino ,,Farais“. Toliau buvo patikrinta, kaip komandų nariai išmano kelių eismo taisykles, mat abi komandos turėjo atsakyti į 16 klausimų, pavyzdžiui, kur reikia prisisegti atšvaitą, kas gali reguliuoti eismą sankryžoje ir pan. Lapus su pažymėtais atsakymais komandos atidavė vertinimo komisijai. Tada komandoms teko kūrybinė užduotis: sukurti plakatą ,,Mūsų miestelio nesaugaus eismo zonos“ ir jį pristatyti. Žiūrovams buvo rodomas vaizdo siužetas ,,Kelionė į mokyklą kaimo vietovėje“. Jo metu pasirodė ketvirtasis komisijos narys –  policijos bičiulis Amsis. Jis žiūrovams išdalino skrajutes – patarimus vairuotojams ir pėstiesiems.
Atėjo metas komandoms pristatyti kūrybines užduotis. Abiejų komandų nariai kaip susitarę teigė, jog nesaugu sankryžoje prie mokyklos, nes nėra nei įspėjamųjų ženklų, nei greitį ribojančių kalnelių, pavojingi posūkiai ir blogas matomumas prie Krūgelio sodybos ir prie parduotuvės, be to, miestelyje nėra takelių pėstiesiems. 
Kita, komandoms atitekusi užduotis, buvo nupiešti atšvaito, kuris būtų jiems tinkamiausias, piešinį. Mokinių komanda ,,Farai“ pasirinko griežtos geometrinės formos atšvaitą, o suaugusiųjų komandos moterys nusprendė, kad atšvaitas galėtų būti ir plaukų lankelio formos.
Po komandų pasirodymų buvo patikrinta, ką naujo apie saugų eismą išmoko žiūrovai. Jų atsakymų klausęs policijos bičiulis Amsis liko patenkintas ir apdovanojo saugaus eismo priemonėmis.
Komisijai atėjo metas pasitarti ir įvertinti komandų pasirodymus. Kalbėjęs komisijos narys A.Lobinas teigė, kad abiejų komandų nariams vertėtų pasikartoti kelių eismo taisykles, mat ,,Farai“, atsakydami į teorinius klausimus, suklydo 7 kartus, o ,,Pirma vieta“ – 4. Pirmoji kūrybinė užduotis geriau sekėsi mokiniams, o atštvaito piešinys geriau pavyko suaugusiems. Tačiau, kad ir kokia griežta buvo komisija, komandos surinko vienodą balų skaičių – po 29 balus. Prizus komandų nariams – krepšius su šviesą atspindinčiais elementais ir liemenes džiaugsmingai įteikė Amsis.
Dėkojame projekto „Eismo saugumas bendruomenėse“ organizatoriams – Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos darbuotojams už nuoširdžią pagalbą ir suteiktas saugaus eismo priemones, policijos atstovams už bendradarbiavimą. Būkime  saugūs kelyje ir to mokykime kitus.


Gaurės pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Katauskienė

Galerija