RUDENS PALYDĖTUVĖS MAŽONUOS
2013 m. lapkričio 28 d.

Ruduo – pats tinkamiausias laikas pasidžiaugti tuo, ką dovanojo gamta , ką gali sukurti darbštaus, išradingo, kūrybingo žmogaus rankos. Tad rudeniškai gražų šeštadienio vakarą į šventiškai išpuoštus Mažonų kultūros namus rinkosi bendruomenės žmonės, žemdirbiai, ūkininkai kartu pasidžiaugti sunkaus, bet gražaus ir prasmingo darbo vaisiais , drauge užtraukti dainą, pašėlti šokio sūkuryje. Šventės pražioje visi buvo supažindinti su ŽŪM teiktu ir bendruomenės įgyvendintu projektu, kurio tikslas sustiprini bendruomenės materialinę bazę. Už gautas paramos lėšas 9063,99 įsigytas nešiojamas kompiuteris su programine įranga, garso kolonėlė, daugiafunkcinis spausdintuvas, biuro baldai (kėdės, dokumentų spinta, kompiuterinė kėdė, stalai). Visa tai renginio metu buvo galima ne tik pamatyti, bet ir patogiai pasėdėti. 
Kviesdami į šventę senieji lietuviai sakydavo: ,,Ateik, duonos yra. Prisėsi, pailsėsim, tik atsinešk gerą nuotaiką“, todėl šventė prasidėjo pasiturėjimo ir sėkmės simbolio - duonos - pagerbimu.

Didžiulis, puošnus duonos kepalas, kaip ir pridera, buvo įteiktas šventės šeimininkui - Mažonų seniūnui Jonui Samoškai, kuris , sveikindamas su gražia rudens švente, linkėjo stiprios sveikatos , kantrybės, savitarpio supratimo , jaukaus prieškalėdinio laikotarpio. Mintimis apie rudenį, grožį ir gėrį dalijosi garsi mažoniškė menininkė Juzefa Bružienė.
Yra sakoma, kad geroje žemėje pasėta sėkla - tai tie, kurie išgirsta žodį, priima jį ir duoda vaisių. Taip buvo kalbama apie aktyviausius, vienaip ar kitaip per metus nusipelniusius kaimui žmones, kurie šventės metu buvo pagerbti. Bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė, už paslaugumą, mandagumą, nuoširdumą, ilgametei pašto darbuotojai Snieguolei Keseriauskienei įteikė atminimo dovanėlę, už krašto istorinio paveldo puoselėjimą pagerbti ir apdovanoti Rasa, Jonas ir Darius Jonušaičiai, už darnią ir gausią šeimą dėkota Mortai Dabulskienei ( šiai metais apdovanotai ordino ,,Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu), už nuoširdžią pagalbą bendruomenei, žmonėms tartas ačiū Nijolei Kiniulienei, Verai Geštautienei, Juozui Gečui, už nuolatinį rūpinimąsi senosiomis Mažonų kapinaitėmis dėkota Petronelei Česnavičienei. Jubiliejaus proga už aktyvią darbinę, bendruomeninę, kultūrinę veiklą buvo apdovanota buvusi ilgametė Mažonų bibliotekininkė Klema Fetingienė. Renginio metu buvo eksponuojama šios talentingos moters karpinių bei kitų meno dirbinių paroda. Šventėje skambėjo jos, kartu su scenos partneriu Kęstučiu Eglynu, atliekamos dainos.
Gerą nuotaiką visiems susirinkusiems dovanojo renginio svečiai – profesionalios instrumentinės muzikos grupė iš Norkaičių, vadovaujama Zosės Bernotienės. Šiltai žiūrovų buvo sutiktas ir Skaudvilės kultūros namų mėgėjų teatro kolektyvas, parodęs spektaklį ,,Per ilgai užtrukai“. Pasirodymas sukėlė ne tik šypsenas, bet ir privertė susimąstyti.
Po meninės programos visi buvo pakviesti pabendrauti, pavakaroti prie bendro vaišių stalo, kuriam patiekalus, nestokodamos išradingumo, kūrybiškumo ruošė atskirų gatvių šeimininkės. Vieningiausiomis, pritraukusiomis daugiausia dalyvių, pasirodė Parko ir Vingio gatvės.
Vakaronės metu, skambant smagioms Albino Ruko atliekamoms dainoms, dar ilgai iš širdies linksminosi mažoniškiai, kad grįžę su šypsena lūpose bei kupini energijos vėl galėtų kibti į kasdienius darbus.

Birutė Kaminskienė
Tauragės KC Mažonų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė
 
Galerija