,,BULVIŲ ŠVENTĖ 2013‘‘
2013 m. gruodžio 02 d.

Prieš du metus Tauragės VVG pirmininkė N. Tirevičienė ir Tauragės kaimiškosios seniūnijos seniūnė D. Jatautienė turėjo idėjų, kad reikia surengti bulvių šventę, skirtą bendruomenėms. Ir štai vėlyvą penktadienio popietę aplink Taurų bendruomenės namus jau vaikštinėjo keistai apsirengę žmonės - vieni jų buvo su bulviniais karoliais ir apyrankėmis, kiti bulvių maišų sijonais ir bulvių žiedų karūnomis. Dar kiti atvažiavo apsirengę kostiumais. Tai buvo vertinimo komisija, kurią sudarė VVG pirmininkė N. Tirevičienė, Tauragės mero pavaduotojas S. Statkus, kaimo reikalų skyriaus vedėja R. Noreikienė ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja A. Norkienė.

Bet apie viską nuo pradžių. Keturių bendruomenių: Taurų, Dacijonų, Pilaitės ir Dauglaukio bendruomenės nariai ir juos lydinti komanda atvyko į Taurų bendruomenės namus, kur visus pasitiko Taurų kultūros namų vadovė D. Norgailienė ir seniūnė D. Jatautienė. Jos labai išsamiai išdėstė vakaro programos taisykles ir užvirė tikra kova. Pirmiausiai trys kiekvienos bendruomenės nariai papuošė savo stalą. Tema - ,,Viskas iš bulvių“. Netrūko nei bulvinių vorų, nei žvakidžių, nei bulvinių stikliukų. Labiausiai visus sužavėjo A. Stirbienės iš Pilaitės bendruomenės namų darbas. Ji pagamino bulvinį paveikslą. Tikrų tikriausios rožės puikavosi paveikslo vidury, o viršuje dar skraidė drugelis. Komisiją sužavėjo šias darbas ir autorė laimėjo puikų prizą. Taip pat komisija vertino tris patiekalus, kuriuos bendruomenės pagamino namuose. Šalto patiekalo varžytuvėse laimėjo ,,Bulvių patieklas austrėje‘‘, kurį pagamino Dacijonų bendruomenės šeimininkės. Karštą patiekalą komisija įvertino vieningai 9 balais visiems, o štai padažo prie karštų bulvių varžytuvėse nugalėjo Taurų komanda.
 Tarp visų ragavimų buvo galima laimėti įvairių prizų, kuriuos įsteigė Tauragės kaimiškoji seniūnija. Prizai skiriami už dalyvavimą krepšinio, bulvių, šoninės ir svogūnų pjaustymo, didžiausios bulvės varžybose, bulvės nešimo su šaukštu ir kt . Netrūko nei geros nuotaikos, nei smagių nutikimų. Laikas prabėgo nepastebimai. Seniūnė D. Jatautienė džiaugėsi pavykusiu renginiu, dėkodamas visiems už išradingumą ir sumanumą. Išsiskirstėm vedini gerų emocijų ir tikėdamiesi daug gražių susiėjimų ateity.

Galerija